E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
PROIZVODNJA DRAGAN SMEDEREVO
Kapetan:
prvo i osnovno totlano je nebitno koliki je brod iznad vode , kakve veze sa plovnoscu ima taj spirun ili ta salveta od prohroma oko sidra, BITNA je vodena linija i sirina plovila kao i oblik korita... a one sigurno nisu 8 x 2,3 metra
sto se ustede tice na putu od 500 km sam promenom motora ustedeo oko 700 evra pa sada vidi da li treba ili ne treba razmisljati o tim stvarima, da mi je sretnije korito glat sam mogao jos 200 evra da ustedim ... a 500 kilometara ti je te weekend vozne recimo dve godine max...
sto se tice tog sklanjanja sa nevremena, od bele ladje , ili policijskih VUK 1 i VUK 2 koji deru sa talasima ne bih da komentarisem vidim ja da ces da se bijes po glavi i vices kud ne poslusas onog ludog :D
..
a o 3mm trgovackih lima necu ni da pricam evenutalno ako se ispostavi da je 3mm brodskog lima pa da kazem ok ... a tog lima u srbiji nema jer ga vec 10 15 godina niko ne prizvodi ..
i ko ti kaze da bi sa izmenama koje predlazem brod izasao na 25000 evra ? to sto bi stavio jaci lim bi ti povecalo cenu mozda 500 600 evra a ruke ne bi smele da skoce vise od 300 evra .. sve u svemu zbog 1000 evra se prave krpezi ... e nazdravlje ...
busa2:
Reci mi ,odnosno reci sebi sta ti sve u zivotu radis onako kako su knjige i proracuni rekli u ovoj zemlji ?
zasvrsena diskusija sa moje strane .
parigroz:
Milina vas je gledati kako polemizirate.........svaki put odem pametniji sa sajta! :drinks:
IKA:
Ako dobro kontam (a nisam baš siguran) polemika je oko ...nemam pojma čega.
Sale 3mm lim za taj čamac, u tim dimenzijama je više nego dovoljno,nadživeće te(osim ako nemaš neke dugoročne planove, za narednih 55-70 god)
Nema razloga da štediš jer stiže novi talas krize pa treba potrošiti to što se ima, inače pojede inflacija.
Krmena platforma je upravo to,krmena platforma i nije sastavni deo korita.Kad ćeš je napraviti manje bitno ako ti treba.Jedino nevidim gde će biti glavni motor, vidim da je za pomoćni napravljen nosač al nevidim za glavni.
Čamci tih dimenzija se i rade da budu što jeftiniji a da zadovolje potrebe vlasnika.To su u suštini mali čamci.
Veliki po mom shvatanju kreću tek iznad 10m , pa onda treba izvoditi računice ala kapetan.
Kad je čovek na odmoru u stranskim zemljama onda ima viška vremena pa može da razmišlja i o nebitnim stvarima. :tenk:
Kapetan:
--- Citat: odisej 14, 09, 2011, 01:04:00 pre podne ---Sale 3mm lim za taj čamac, u tim dimenzijama je više nego dovoljno,nadživeće te(osim ako nemaš neke dugoročne planove, za narednih 55-70 god)
--- Kraj citata ---
kako god da ga zastitits trgovacki lim se trosi 1mm na 10 godina , uostalom koliko camaca ima na nasim rekama koji su stariji od 20 godina ? pa recimo 5% naravno racunam ove pravljene kod nas a ne fabricke.... samim time je sve receno ....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju