E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

PROIZVODNJA DRAGAN SMEDEREVO

<< < (35/54) > >>

busa2:
Znas mnogo ali nedovoljno camac koji je u maksimumu trebao da bude 8m je produzen za 60 cm zbog te kecelje samim tim odradjene dve stvari u plusu :
1. nije uskracen prostor na zadnjoj palubi upravo zbog te kecelje (odnosno dobio vise prostora na zadnjoj palubi za malo novca)
2. odaljio motor jos za 60 cm sto mu daje bolju upravljivost i podvoznost (ipak je to deplasmanac a ne gliseras)
Neznam zasto spominjes razliku u gorivu od 200 evra po sezoni kada je to prica suluda ko jos toliko sati vozi na vanbrodski motor da ostvari toliku razliku. Kapetane , potrebe i vreme koriscenja camac su kod svih nas razlicite zasto bih ja koji drzi camac na pontonima i koji se placa po metru duznom cuvarinu placao za camac godisne vise 100 evra a nije mi potrebno ,da bih ustedeo 200 evra na gorivu za 10 godina posto mi posao sa kojim se bavim u narednih 10 god, nedozvoljava da boravim na vodi duze od 2-3 dana zaredom u jednom mesecu ili 4-5 puta izlazak na vodu ali samo na 1 dan.Ti imas svoju pricu koju ja podrzavam veliki brod ,stabilni motor lim 5 mm ,13m duzina .... i mnogo vremena za takvu pricu -bezdan-tekija- crno more . E sada sta ce meni to za sprdnju po dunavu od maksimum 2-3 dana mesecno ?

busa2:
Pardon camac je placen kao 8m a kecelja ga cini 8,60

busa2:
Kemmpi , odisej ... dajte malo misljenja ubi me ovaj kap sa negativnom energijom  :heat:

Kapetan:
ti mene nisi razumeo jer vidim sta pises "pod 1" ja kazem da je ispod te kosuljice trebalo produziti korito znaci odozgo bi bio isti ali bi mu vodena linija bila 10-20% duza ujedno gaz bi bio malo manji  (komora) sto bi sve uticalo na brzinu,  isto toliko bi uticalo i na potrosnji  ...

taj brod trazi 20 -30 konja za sigurnu voznju znam da ce sada svi reci ali njega moze da gura i 9,9, jeste moze al dok je vreme mirno i dunav ne dere, eno pitaj novusa da li je skinuo teretnu Yamahu 9,9 i stavio teretnog Merkuria 25 konja zato sto mu se bolje uklapao u enterijer (mada bi to licilo na njega  :lol: ) ili zato sto takvi camci traze takve motore... 

e sad... 20 konja trosi oko 5 litara 20% vise je skoro jedan litar ... malo matematike

4 dana mesecno po 2 sata voznje (sat vremena tamo sat ovamo) pa puta ta jedna litra pa puta 12 meseci = 96 litara * 1,4 evra po litri = 134 evra po sezoni

izvinjavam se moja greska nije 200 evra svake sezone vise nego 134...

e sad ako kazes pa ja cu samo da ga vozim od marine 4 juli do lida (za one koju ne znaju to je oko 500 metara) onda je cela moja racunica i prica suvisna... mada se postavlja pitanje zasto si pravio toliki brod ?

busa2:
Ko o cemu baba o ustipcima a kapetan o normama ! aman gde si ti nasao te tvoje tablice i ta tvoja poredjenja ? teorija je jedno ?A praksa je nesto trece ?ja mogu da trosim i 5 lit, i 8 lit., i15 lit po satu sve zavisi od mene ?????  .
Stavka terasa : NIJE ISTI  za takvu terasu kakvu ti spominjes majstor ima dosta posla i ide mnogo vise materijala i majstori je naplacuju kao i duzinu broda . Znaci najjeftinije 1m= 600 e x 0,6m = 360 evra  i slazem se da je bolje ali ne za 20 % mozda za 5-7 %. jer ne znas ni tacnu duzinu broda. Brod je bez terase je 8x2,3 u tabanu. To se po nekim iskustvima sasvim odlicno pokazalo u varijanti ovog korita.Gaz bi mu bio manji za 1cm a ista ti je prica i sa motorom .Zaboravio si da motor stoji na istoj razdaljini od tvoje verzije jer se kaci na kraju terse . Na deplasmancu  neces dobiti nesto teatralno u brzini izmedju 9.9 i 25 konja . Dobices na snazi kada je nevreme ali ja po nevremenu vozim samo do tih tvojih 500m kolko da se malko sklonim i usidrim.Toliki brod se pravi ba bih ja ili neko treci mogao da ima koliko -toliko komfora i slobode na brodu da ostane 2-3 dana na vodi pa i 5 dana , da moze da ode do Tise , dubokog ...neznam zasto za to treba brod od 5mm lima i da bude po projektu i da ima motor od 25 konja odnosno za tu tvoju varijantu 125 konja i da racuna da ce ga cela zajebancija oko tog broda kostati 25000 evra + odrzavanje+godisnja cuvarina pa podeli i pomnozi na 10 god .sa tom tvojom ustedom od 134 evra godisnje i okaci macku o rep. Stim da polovina graditelja kod nas koji su pravili velike brodove nisu iste vozili duze od godinu dana iz 101 razloga da ne izigravam vise LSI-a,kapetane mani se nametanja jednoobraznih merila i shvatanja opet ti ponavljam JA BIH 365 DANA ZIVEO NA BELOJ LADJI  I PLOVIO MORIMA, ALI NEMAM SI NI PARA A NI VREME A NI NE ZIVIM U ZEMLJI KOJA MI U BLISKOJ BUDUCNOSTI TO ZADOVOLJSTVO MOZE OBEZBEDITI. :tenk:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju