E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
PROIZVODNJA DRAGAN SMEDEREVO
busa2:
Kapetane na pogresan nacin dozivljavas slike koje se kace na sajt ?
slike koje su napravljene u radu i normalno je da imaju ostecenja, jer vecina ljudi nesto naknadno doradjuje pa je zbog duzine tih prepravki i normalno da se takve stvari desavaju (a vidis da na poslednjoj slici te rdje nema).Napredak neces videti uskoro ni kod jednog majstora jer se camcima konstantno obaraju cene (znaci zakida se na svemu a nisu samo majstori krivci).Ne zelim nesto da ti kontriram ali cinjenca da mi kroz radnju prolazi dosta musterija koji kod raznih majstora prave neko plovilo i sama njihova prica nikako mi neodaje losu sliku majstora nego upravo nas samih jer mi smo ti koji pravimo razne kompromise na stetu sebe i svog plovila , naravno ne namerno vec zbog ogranicenih finansija. :drinks:
busa2:
Evo ti slike istog camca (ali 100% istog ) na vodi i recimi kakva krma tu nevalja a u voznji je perfektan za taj model. i naravno ovakvo korito ofarbano(epoksi i poliuretanima 2+3 ruke) ustakljeno i ograda od obicnih cevi ,bez enterijera i motora je 5000 evra. naravno sve je od lima 3mm.
busa2:
jedino deda moze da zameri na boji ali nije ni deda savrsen.
Kapetan:
vidi ne znam kakva je ideja za ovu kecelju pozadi ali raditi kecelju u izgradnji je idiotizam ... trebalo je samo produziti korito ispod kecelje i tako bi se dobio 20% brzi camac ... e al to nasi majstori ne znaju ...
kecelje kao na ovom camcu se rade SAMO KADA JE CAMAC GOTOV pa ti hoces i kecelju ... ovako je to cista prevara za kupca , da je majstor dao pravi savet a da je kupac dodao jos 200 evra imao bi brzi i stabilniji camac i to ne u zanemarljivim postocima ...
sto se oplate tice cini mi se da je prilicno lose varena i da su se limovi na varovima vec pokrivili sto i nije cudno sobzirom da je ukrucenje pod 90 stepeni na pravac vara a lim cuvenih 3mm pa koliko bi kostalo da he lim 4 mm ????
pa mozda 100-200 evra skuplje u materijalu ... ali Majstor nece da radi 4mm jer mu je tesko ... da podsetimo to je taj isti majstor koji je meni nudio camac od 12 metara predvidjen za 1000 konja sa limom od 3mm e pa izvini sta bi bilo da sam ja ludak stavio 1000 konja i krenuo bilo gde sa tim camcem ?
jel bi bio ja kriv kada bih poginuo ili majstor koji me je ubedjivao da je 3mm prava mera za taj camac iako projekat kaze 6mm
mani me price o krizi o zivotima se radi .... ili u slucaju ovog camca sa slika o 20% vecoj potrosnji goriva , pa sada gde je tu kriza kada ces sutra tih 200 evra sto si ustedao da das na gorivo i to svake godine dok imas taj camac....
Kapetan:
ujedno ja sam odmah pitao da li je ovo greska u JPG kompresiji (JPG ima problem sa crvenom bojom) ili greska u varu nisam odmah optuzio coveka
--- Citat: Kapetan 12, 09, 2011, 23:01:25 posle podne ---
i molim te reci mi da je ovo samo losa JPG kompresija da nisu ovako lose zavareni oplatni limovi
--- Kraj citata ---
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju