prvo i osnovno totlano je nebitno koliki je brod iznad vode , kakve veze sa plovnoscu ima taj spirun ili ta salveta od prohroma oko sidra, BITNA je vodena linija i sirina plovila kao i oblik korita... a one sigurno nisu 8 x 2,3 metra
sto se ustede tice na putu od 500 km sam promenom motora ustedeo oko 700 evra pa sada vidi da li treba ili ne treba razmisljati o tim stvarima, da mi je sretnije korito glat sam mogao jos 200 evra da ustedim ... a 500 kilometara ti je te weekend vozne recimo dve godine max...
sto se tice tog sklanjanja sa nevremena, od bele ladje , ili policijskih VUK 1 i VUK 2 koji deru sa talasima ne bih da komentarisem vidim ja da ces da se bijes po glavi i vices kud ne poslusas onog ludog :D
..
a o 3mm trgovackih lima necu ni da pricam evenutalno ako se ispostavi da je 3mm brodskog lima pa da kazem

... a tog lima u srbiji nema jer ga vec 10 15 godina niko ne prizvodi ..
i ko ti kaze da bi sa izmenama koje predlazem brod izasao na 25000 evra ? to sto bi stavio jaci lim bi ti povecalo cenu mozda 500 600 evra a ruke ne bi smele da skoce vise od 300 evra .. sve u svemu zbog 1000 evra se prave krpezi ... e nazdravlje ...