E, ovako treba... > Radio stanice...
RADIO STANICE NA BRODU
zorter:
Rekoh da ne znam kako je sada. Nekad se taksisti (bar u Beogradu) izmadju sebe nisu mogli čuti. Mada i sada rade u nekim gradovima ti sistemi (duplex). Dispečer sluša njihove freq a emituje na drugoj freq, na koju su podešeni prijemnici ostalih taksista. Tako taksisti izmedju sebe ne mogu da "otimaju" mušterije.
KNINDZA:
Pa nekad bilo 500 taksista, sad u bg 5000.......a koliko taksista toliko frkvencija to nece da moze.......a nece da moze i da dispecar emituje na toliko frkvencija.....
zorter:
Pa to i ne radi tako. Svi taksisti emituju na jednoj freq a prijem dolazi kodiran i selektivno.
KNINDZA:
--- Citat: zorter 18, 03, 2010, 20:41:22 posle podne --- a emituje na drugoj freq, na koju su podešeni prijemnici ostalih taksista
--- Kraj citata ---
Ja sam te ovako razumeo...nbt. ali opet mislim i da skremblovan signal ide preko jednog kanala ili vise zasebnih.....ali to vec koristi: policija, vojska, gradski centar....
Skremblovani su se pojavili mozda zadnjih 15 - 20 godina......znam da smo ja i kapetan hvatali policiju preko radio vokmena.....
Zorter odlican je prirucnik....
barbanesa:
ne znam za druge gradove ali za bgd znam sigurno svako udruzenje ima svoju frek, i svi se cuju medjusobno,od toga zivim :good:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju