E, ovako treba... > Radio stanice...
RADIO STANICE NA BRODU
zorter:
Sve to već znam (radio amater od 1972 god sa pozivnim znakom YU1FR), sa položenom II radio amaterskom i II profesionalnom klasom, dugogodišnji vlasnik lične radio stanice (tačnije tri komada).
Pitam u čemu je razlika u polaganju ispita. Važno je biti upućen u način rada na radio stanici kao učesnik u radio saobraćaju.
KNINDZA:
--- Citat: zorter 18, 03, 2010, 20:13:58 posle podne --- Pitam u čemu je razlika u polaganju ispita. Važno je biti upućen u način rada na radio stanici kao učesnik u radio saobraćaju.
--- Kraj citata ---
Pa mislim da su velike razlike, treba mnogo sire znanje kod HAm stanica nego kod VHF....Nepotrebno je polagati ispit za HAM stanice ukoliko se neko nece posle baviti radio amaterstvom......realno procedure kod VHF stanica su samo vezane za pravilnu komunikaciju....koju sam ja ucio na engleskom, ali neznam na srpskom....
Dali je potrebno jednom policajcu ili taksisti da polaze za HAM da bi znao da prica u sluzbenu motorolu..... :D
zorter:
Pravila ponašanja na radio stanici i oni moraju da znaju, kako god da dodju do tih saznanja. Policajci uče u školi (pa i oni što su prošli samo kurs) a taksisti samim slušanjem kolega nešto i nauče (verovatno, za njih ne znam) a malo se i raspitaju kod kolega, mada njih može da čuje samo dispečer (ne može ih čuti niko od kolega), pa i greške nisu tako primetne. Ali ovde gde se svi čujemo izmedju sebe, e tu se mora znati ponašanje za uredjajem.
barbanesa:
gresis Zortere u vezi taksista,taksistu cuje cela mreza i dispecer tako da mora da postoje pravila ponasnja i bon ton . :drinks: :drinks:
KNINDZA:
Barba mi uze reci sa tastature :) kod njih svi cuju.
A bre zortere pa nemo nas zezas. Postavi pravila komunikacije i bonton.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju