E, ovako treba... > Radio stanice...

RADIO STANICE NA BRODU

<< < (10/12) > >>

zorter:
Ako ste bili blizu predajnika a signal jak svaki prijemnik može da prima signal, ako ne direktni onda neki harmonik koji je u opsegu tog prijemnika.

A evo i tabele nautičkih kanala.

www.mojaladja.com/prebacivanje/zorter/Komunikacije/TABELA_KANALA_u_radio_saobracaju_na_unut._plovidbi.doc

zorter:

--- Citat: barbanesa  18, 03, 2010, 20:58:08 posle podne ---ne znam za druge gradove ali za bgd znam sigurno svako udruzenje ima svoju frek, i svi se cuju medjusobno,od toga zivim :good:

--- Kraj citata ---

Rekoh da ne znam kako je sad. Ti si ipak u toku dogadjaja. :good:

Kapetan:

--- Citat: zorter  18, 03, 2010, 21:03:19 posle podne ---
--- Citat: barbanesa  18, 03, 2010, 20:58:08 posle podne ---ne znam za druge gradove ali za bgd znam sigurno svako udruzenje ima svoju frek, i svi se cuju medjusobno,od toga zivim :good:

--- Kraj citata ---

Rekoh da ne znam kako je sad. Ti si ipak u toku dogadjaja. :good:

--- Kraj citata ---

slusaju i divljaci pa ukradu voznju :)

zorter:

--- Citat: zorter  18, 03, 2010, 20:41:22 posle podne ---Rekoh da ne znam kako je sada. Nekad se taksisti (bar u Beogradu) izmadju sebe nisu mogli čuti. Mada i sada rade u nekim gradovima ti sistemi (duplex). Dispečer sluša njihove freq a emituje na drugoj freq, na koju su podešeni prijemnici ostalih taksista. Tako taksisti izmedju sebe ne mogu da "otimaju" mušterije.

--- Kraj citata ---

Ja to vec rekoh.

milanmr:
Sertifikat za VHF operatera moze da se dobije online na Novom Zelandu, www.waynemiddleton.co.nz/onlinevhf.html kosta oko 40 e ima 3 testa po 20 min i par vezbi,sve u svemu par sati i za 10ak radnih dana postom stigne sertifikat

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju