Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Pada sneg

<< < (8/13) > >>

zorter:
Zla kob i sudbina svih nas. :sorry:

SALE NB:
Bio sam kao klinac par puta u Lovči, to je uvek bilo jedno od najzabačenijih i najsiromašnijih sela na Baniji.
Zato su ljudi i bežali iz sela.
To je verovatno razlog zašto je izbeglo razaranje, nikome se nije ratovalo za to hrpicu čemeri.

Inače, Banija je danas puna napuštenih sela. Na Šamarici retko koje selo ima više od 5-6 nastanjenih kuća.
Jedino ona 2-3 sela nastanjena Hrvatima, tu se poneko i vratio, a došlo je i nešto Bosanaca.
Takvi su nažalost i gradovi. Petrinja nije ni senka onog živog i naprednog mesta iz 80-tih.

sLLayer:
evo kod mene opet poceo snijeg, bice za koji dan novi slika  :smile:

Kapetan:

--- Citat: olimp  27, 12, 2009, 12:10:21 posle podne ---Varaš se Kapetane, vrlo malo ovakvih sela postoji u Hrvatskoj. Zadnji rat i besmislena pustošenja uništili su veliku većinu ovakvih sela. Ovo je skoro endemično jer je u cijelosti sačuvano. Ne znam kada si zadnji puta bio u rodnom kraju, ali priče si vjerojatno čuo o pustošenju i razaranju.  :good:

--- Kraj citata ---

rodjen sam u Boogradu, ali poreklom su moji iz SRB-a , generalno sam mislio na sela po srbiji... mali milion ovakvih sela ima napustenih ili sa nesto malo stanovnika...

Kapetan:
igrom slucaja sam proveo neka tri dana oko kursumlije.. predivna priroda .. ali nemastina tera ljude da idu ka gradovima, na zalost drzava ne pomaze ali ni seljak se ne buni.... ja se uvek setim francuskog seljaka koji prekrije jelisejska polja jabukama i trazi svoja prava.. kad je srpski seljak uradio tako nesto?
sada je suvise kasno za takve akcije prosecna starost srpskog seljaka ja mislim da je preko 50 godina..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju