E, ovako treba... > Plovila
Aluminijumski Camac
budens72:
Svaka čast Kemppi :good:
ovo je ozbiljna priča....
Профа:
Свака част Кемпи,озбиљно и према пројекту добитна комбинација. :good:
IKA:
I onda kaže Kapetan da u srbiji majstori nerade po projektu.Kempi majstore
busa2:
pa hvala bogu da si okacio nesto bas sam ovih dana hteo da te podsetim . izgleda odlicno e sad dimenzije .. ma sve podatke daj na post. :good:
kemppi:
Kapetane
nije plitko korito,jer rebra idu malo iznad polovine stranica,pa ti se zbog toga cini.Visina stranica je 700mm,duzina 7000mm,sirina 2000mm,gaz je 120mm,sirina u patosu 1400mm.Korito je upupceno,izvitopereno,sa suprotno nagnutim dnom.Projektovano je za motor 25KS.To je poludeplasmansko korito,ima krmene dodatke da ublazi krmene talase,i da mu pojacaju uzgon prilikom izglisiravanja,tako sto ce pri manjoj brzini savladati otpor grbe.Vecina glisera je projektovana za pomorsko-recno podrucje plovidbe,tako da je ugao dijedra dna dosta ostar,pa je camac udoban po talasima,ali zahteva veliku snagu propulzivne grupe(motora),posto su talasi na reci dosta manji od morskih,smanjili smo ugao dijedra,tako da je camac dosta udoban,stabilan i nije potrebna velika snaga motora.Uporedio sam ga sa mojim starim alu camcem tabanasem duzine 6000mm,sirine1500mm,1200mm sirine u tabanu:brzina je ista,ali je stabilnost i udobnost na talasima neuporedivo bolja na novom camcu,sto bi moj drug rekao:"kao kad sednem iz mog forda u novu mecku".Za izradu ovakvog camca potrebno je mnogo vise vremena,nego za tabanasa.Nisam slikao probnu voznju,gde se lepo vidi kako sece talase i obara ih na dole,tako da nema prskanja sa strane,ali ima vremena...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju