E, ovako treba... > Plovila

Aluminijumski Camac

<< < (31/44) > >>

STG:

--- Citat: maverick  07, 06, 2012, 08:30:05 pre podne ---mene zanima mozes li ovaj camac umanjiti, recimo da je dugacak 5 metara, koliko bi onda bi sirok i koliko bi kostao...cijena moze i na pp

--- Kraj citata ---
Vala bas,ovakav kakav je super izgleda,verujem da je takav i na vodi...
Ali merka od nekih 5m je  thumbup,koliko je to izvodljivo?

kemppi:
To parce na rebrima je zbog ustede na materijalu,jer su rebra radjena iz table lima,a taj spic mi samo smanjuje iskoriscenost materijala,a restlova za nastavak uvek ima.
Sa strane su boksovi za pecaljke i ujedno klupe za sedenje,tako je Busa hteo,sa kontra strane dolazi upravljacka konzola,pa se moze reci da mu je to neka ravnoteza.
prosli camac koji sam predstavio je imao veci V dna,udobniji je,i pravo je uzivanje glisirati po talasima,zahteva vecu snagu motora,ali nije bas toliko stabilan kada stoji u mestu,tj nije za pecanje.
Busin  camac je neki kompromis,za pecanje i glisiranje.On je hteo da to bude tek naznacen V ugao,medjutim,ja sam napravio onako kako mislim da treba,a njemu sam ostavio da izmislja klupe,stocice,boksove,drzace i ostalu galanteriju.
Na camcu je sve zaobljeno,tj nema nikakvih coskova gde se mozes udariti:talasnjaca,donja talasnjaca(kroz nju prolaze kablovi,pa je malo veca),poklopci boksova,cak i peskare.

kemppi:
Camac od 5m,je mnogo manje stabilan od onog od 6m,razlika u ceni je mala,ali se izgubi mnogo.Gorance,pravio sam jedan slican tvom camcu,i po obliku i po dimenzijama,ubedjivao sam coveka da ga povecamo,ali uzalud,kada smo uporedjivali,on se pokajao,jer ne samo sto je manje stabilan,vec sa 10 konja i dvojicom u camcu glisiraju oba,cak u deplasmanskom rezimu,brze ide ovaj od 6m od ovog od 5m,jer mu je veca povrsina dna,tj manje utone,Registracija camca do 5m je jeftinija,ali nisu ni oni tu dzabe napravili granicu.

STG:
Camac poput mog,samo bolji.
Imas musteriju.  hi

kemppi:
Na ovom malom camcu egije su u polukrug,jer nece covek da stavlja nikakav patos,

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju