E, ovako treba... > Plovila

Aluminijumski Camac

<< < (21/44) > >>

marke:
Kod spoja dva metala dolazi do svaranja el. napona i to prouzrokuje ubrzano rdjanje jednog od metala u ovom slucaju gvozdja pa se to ne preporucuje a kad mora ubacuje se kao sendvic neki izlacioni materijal izmedju.

Kapetan:

--- Citat: kemppi  06, 01, 2011, 06:11:36 pre podne ---A je l' ti to mene malo przis bez ulja da cvrcim?  :sajkaca:
Ako je trup aluminijumski i lak,a kabina celicna i naravno teska,sta ce se desiti prilikom naginjanja?Ja sam cuo da kabinu prave aluminijumsku,na celicni trup,sto ima smisla zbog stabiliteta,ali za ovo jos nisam cuo.

--- Kraj citata ---

slazem se ali samo ako pravis brod sa nadgradjem ... za jedrilice kabina ne predstavlja problem a u tj i balast

e ovo sto je marke rekao me zanima... recimo rebra celik oplata al ? hoce li to brzo zardjati ili ima neka fora da se izjednacipotencijal

kemppi:
@Kapetan
Nepredvidiv si kao grom,nikad se ne zna gde ces da udaris.Da te ne znam,mislio bih da me zajebavas.
Ne radi se oplata od Al,a rebra od celika,jer ne moze jedno za drugo da se vari.Kada se radi kombinacija,trup od celika,a kabina od Aluminijuma,jedno za drugo se srafi,a izmedju se stavlja izolator da ne bi doslo do galvanske korozije,jer se izmedju njih stalno nalazi vlaga.

retfala:
evo i mog aluminijskog

deda:
Lepo boga mi!! :preved: :dance: :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju