E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (68/70) > >>

Mezija:
umesto odgovora pitanje

da li su komande namestene da je hod unapred kada rucicu komande pomerite napred .
ako je tako verovatno je problem kraj sajle kod pente ili poluge menjaca na penti

LSI:

--- Citat: Mezija  10, 08, 2015, 13:49:17 posle podne ---umesto odgovora pitanje

da li su komande namestene da je hod unapred kada rucicu komande pomerite napred .
ako je tako verovatno je problem kraj sajle kod pente ili poluge menjaca na penti

--- Kraj citata ---

Јесте, Мезија, команде су баш тако намештене.
И мотор је нормално радио прошле године. Ове године, више пута сам га палио али нисам испловљавао.

Постоји на команди тастер којим, кад га притисниме, искључим мењач и тада могу да додајем гас, до пуног гаса, било да ручицу померам у правцу за унапред било у правцу за вожњу уназад.

Кад искључим тај тастер, померање ручице команде према напред истовремено укључује мењач и додаје гас.
Обрнуто, кад ручицу померим наниже (унатраг) укључује се мењач у положај за вожњу уназад и додаје гас.

И док сам био на везу, све је изгледало нормално.
Међутим, ево, догодило се како сам описао, да не понављам.

Мислим да морам да потражим помоћ неког квалификованог, да погледа још једном све везе, на команди и на мотору па да видимо шта ћемо.

LSI:

--- Citat: Zoran T  10, 08, 2015, 13:34:27 posle podne ---Ako hoce rukom u rikverc normalno onda samo sajla negde pravi problem a ako nece rukom a nisu poluge onda  majstor.

--- Kraj citata ---

Ово нисам пробао, а искрено, мислим да и не бих то сам, без присуства неког "ко се разуме" то покушавао.

LSI:
КО ЗНА - ЗНА!

Пре неки дан, написах пар реченица о свом невештом одвајању и пристајању уз док, а ево, јуче, на интернету нађох клип који показује како ништа није тешко кад човек зна како треба.

Жао ми је што не умем да поставим видео клип овде у теми (можда то може да уради неко други уместо мене - унапред хвала), али ево линка - најтоплије препоручујем свима да пођу за линком и да виде сателитски снимак, како вешт капетан, кроз "иглене уши" провлачи велики теретњак и како га "паркира" у врло ограниченом простору. Милина је видети такву вештину.

Ево линка:

Kada ogroman tanker treba da se uparkira u usku luku, to izgleda ovako http://blic.rs/i/585238

zorter:
Evo ti tog snimka

a i iz drugog ugla

Zar nisi primetio (a vidi se na oba snimka) da ima pramčani motor kojim veoma lako usmerava pramac broda pa i nije čudo sto ga ovako lako "uparkira" gde hoće. Da i ti imaš takvu konstrukciju mogao bi bočno da pristanes gde želiš.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju