E, ovako treba... > Restauracije
Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma
srsa:
Да је све ишло "ко по лоју" не би било интересантно. Овако.... clap clap clap 114
LSI:
Запис у дневнику
Датум: Субота, 11.07.2015.
Место: Стари Сланкамен - марина
Сећам се, док сам био мали, мој отац је дрво за огрев куповао почетком априла. Угаљ би стизао до краја јуна. Увек је говорио да никад не треба чекати последњи тренутак да се уради нешто што се мора урадити кад-тад. Што сам старији, све чешће откривам да је доста тога усадио у мене (због неких ствари моји најближи нису баш и најсрећнији али шта им ја могу кад су извукли такав тикет на томболи живота).
И ја сам решио да, сад кад је чамац у води, не чекам јесен, него да сада средим приколицу.
Приколица је направљена када је чамац био дуг 4,5 м, а онда сам га ја продужио за метар, додао му кормиларницу, набацио на њега мотор који такође није лак... Све у свему, конструкција је била крајње напрегнута. Видело се то по томе колико су се цеви савиле. Да не би дошло до пуцања цеви приликом следећих извлачења чамца из воде, решио сам да нешто предузмем. Овај викенд сам "уловио" другаре Дејана и Игора и посао је обављен за нешто мало више од четири сата рада са паузом за ручак.
На фотографији можете видети колико је конструкција била савијена - готово 20 мм у односу на осу цеви.
LSI:
Уз мало "убеђивања" српским универзалним алатом, искривљена цев је исправљена и поравната са новом металном кутијом 60 х 60 мм дебљине 3 мм што можете видети на следећим сликама:
LSI:
Комплетна приколица је опрана нитро разређивачем и премазана новим слојем основне боје, а затим је враћена на "паркинг" марине, где ће сачекати јесен и извлачење лађе која ће у кругу марине преспавати зимски сан.
Остало је само да следећег викенда на конструкцију приколице поставимо нове пластичне ваљке по којима ће чамац бити навучен на приколицу и на којима ће лежати.
LSI:
Ех,да, рекло би се да је то доста за један дан али није то све што смо урадили.
Видели сте на неким од ранијих слика да сам недавно намонтирао једно лепо удобно седиште. Е, њега сам јуче заменио другим.
Оно претходно, са наслоном за леђа и наслонима за руке са страна много ме је подсећало на канцеларију - то сам морао да променим. Чамац је јуче добио друго, мало мање али не и мање удобно седиште.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju