E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (53/70) > >>

LSI:
Terate me da se ponavljam.

Poljo, već sam negde napisao da sam na radove potrošio ukupno nešto više od 3.200 evra. Da su neki od majstora svoj posao uradili malo kvalitetnije u smislu estetike bio bih više nego zadovoljan. Ovako, kad vidim neke propuste, ne mogu da se pravim da ih nema. Medjutim, to mi ne kvari zadovoljstvo i nemam nameru da pišem o tome šta koji od majstora nije uradio dobro ili je mogao bolje.

Mnogo je to para. Ali nije plaćeno od jednom nego na rate - kad se moglo.

Da je tih para bilo na gomili, u trenutku kada sam kupovao čamac, verovatno je da bih kupio nešto drugo što bi bilo bliže ovome što sada imam ali sigurno ne bi bilo i mnogo drugačije.

Srso, ja zaista tražim neki manji motor (napisao sam tačno šta tražim). O ovim flapsovima sam počeo da razmišljam nakon što sam sa Saletom razgovarao o tome kako da podignem krmu iz vode. Tada smo razgovarali i o sporijoj elisi i tada se pojavila i mogućnost da bi sa svim tim izmenama čamac mogao ponovo da postigne režim glisiranja. Ali to zaista nije bitno. Važno je da ili samo sa elisom ili samo sa flapsovima/platformom ili sa svim tim zajedno čamac plovi u režimu koji će biti najekonomičniji. Meni će i brzina od oko 10 km/h biti sasvim dovoljna za uživanje čak i ako to bude maksimalna brzina.

Zato molim sve koji mogu da pomognu da to učine sada tako što će, poput Duleta da  mi dostave informacije o flapsovima i da mi objasne razliku izmedju flapsova i platforme ili ako neko zna da negde neko prodaje odgovarajući motor...

A sada vas pozdravljam jer moram da krenem na vodu!

Arsa:

--- Citat: LSI  08, 07, 2012, 07:11:31 pre podne ---

A sada vas pozdravljam jer moram da krenem na vodu!

--- Kraj citata ---

Idi! To je pravo rešenje.  114

HOGAR:
Lazo,ako ozbiljno zelis flapsove,Dule se ponudio da ti da nacrt,ali moras da odseces onaj skarabudz na krmi.Krmenu platformu,ako ti treba,moras da postavis vislje u odnosu na postojecu,bar 15-20 cm iznad vode.Nadam se da ces pravilno da odaberes  sajkaca

mossi:
Srsa lepo napisao, ili manji ili veći (motor).
Da se ja pitam zaboravio bih i na flapsove i na veći.
4 takta 8 konja i uživancija!  king

Osim toga, mislim da tema treba da se zaključa!  hahaha stri ha

mossi:
Ovde je u pitanju Labud, a ne Varalica.   jh

Po meni Lazi (dati za početak) više od tih 8hp je  roll4  stri
To je i dokazao svojom vožnjom po Tisi.
Laza me kontaktirao pre neki dan za neku Yamahu 25hp 4 takta, koja se u medju vremenu prodala..
Ko zna za što je to dobro... ???

Barbaneša tera Lenče sa Hondom od 8hp i ide ko metak!
OK možda ne leti, ali malo troši, a koliko sam video ima sasvim dosta snage za takav čamac!  thumbup
Ćale ima T10 i drvenu šiklju sa kabinom od 6m ... ide brzo skoro ko Laza.  6589

Njegovi test rezultati iz poslednje vožnje pokazali su da LSI može da ide nizvodno 25km/h Tisom, kad je lagan!  thumbup
Što je relativno solidan rezultat uz povećanu potrošnju pri TOJ brzini.
Razlika u potrošnji od 5x kako je naveo Laza sasvim je normalna, jer SVAKI motor troši i više od 5x od lera do punog gasa!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju