E, ovako treba... > Restauracije
Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma
broker975fx:
Meni onako laički ideja da neko obrusi konstrukcione elemente korita jer su mu smetali malo deluje bolesno i lično bih ako su to stvarno ojačanja tu provukao i uvario flahove. Na jenoj slici se vidi da ta ojačanja idu i ukoso a mislim da se to tako ne radi pa ko zna šta mu je to. Kako god na slikama ovako vizuelno ne deluje loše lim ali obavezno ga celog prekucaj sa jednim većim čekićem i šilom, nemoj da ti bude žao, udri ga dobro (doduše ako ćeš ga peskirati otvaranje rupa će pesak učiniti). Što se unutrašnje zaštite tiče meni su savetovali wurtov konvertor rđe, koji ulazi duboko u strukturu metala a kada se nanese ne mora više ništa da se maže a opet prima i sve vrste farbe na sebe. Košta oko 40-50e ali jedna tegla ti je dovoljna za celu lađu. To je nešto slično anti rostu ali ne uporedivo jače i kvalitetnije sredstvo.
LSI:
Brokeru, hvala na preporuci za ovaj konvertor rdje.
Gde toima da se kupi u Beogradu?
broker975fx:
--- Citat: olimp 02, 05, 2010, 12:40:55 posle podne ---Da li bi bilo dobro tim konvertorom rđe premazati staru temeljnu boju koja se još dobro drži za podlogu, te da li bi bilo uputno preko njega premazati Hempelove boje? :drinks:
--- Kraj citata ---
Nemam pojma, obično se radi obrnuto. Ja sam koristio neko slično sredstvo čime se prelaze mostovi i slične konstrukcije i taj konvertor nije na prodaju na malo pošto se pakuje u bačve a meni ga je malo pozajmio jedan prijatelj. Ovaj Wurtov je slično sredstvo a može se naći u njigovom centru ima adrese na sajtu i u nekim bolje snadbevenim farbarama. http://www.wurth.rs/PDF/M%2007%201550.pdf
LSI:
Brokeru, hvala za dati link.
Pogledao sam tekst i pročitao uputstvo za upotrebu.
Jasno mi je da je anitrost-konvertor za čelični lim ali ne vidim ni jednu reč o tome šta se dešava sa aluminijumom.
Ima li smisla koristiti ova sredstva kao zaštitu aluminijuma?
Kempi je ranije (ili možda neko drugi, izvinjavam se) pisao o aluminijumu i o tome kako se on ponaša kad je reč o koroziji - ne sećam se da je pominjano ovakvo sredstvo.
Ima li neko iskustva sa tim?
Sve ovo pitam zato što su mi iz Zorke savetovali da posle peskiranja lim predjem vošprajmerom, a zatim onako kao sam naveo u tekstu koji sam objavio u drugoj temi. Nije u tom tekstu bilo pomena primene konvertora.
broker975fx:
Izvinjavam se smetnuo sam sa uma da je aluminijum u pitanju, ne znam da li on može da se tretira sa ovim a i da može neverujem da mu je baš neophodan
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju