E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (23/70) > >>

mossi:
LSI za 46 godina imam iza sebe dosta majstora i "majstora".
Pa i majstora koji misle da su pametniji od Boga.

Nemoj da misliš da sam imao ružnu nameru, jednostavno to je tako.
Neko padne, ti mu pružiš ruku i umreš od smeha pošto se tip razbio ko ona stvar, ali najbitnije je da je sve prošlo bez posledica/povreda.

Ja sam u mojoj priči o nastanku Varalice naveo neke propuste i pametovanja mog majstora.
Čak ni jednu šticnu od prohroma nije uradio kako sam hteo.
Pravio se pametan i napravio "bolje" nego što sam tražio.
Napravio savršen konus vrh, a ja tražio da vrh ima 4 stranice i da ih povari u špic.
Njegovo je lepše, uložio je truda, materijala, vremena, ali meni treba sa 4 stranice, jer konus ne kopa nego proklizava.

Sa majstorima nikad nije dosadno.

Ovo je forum, i sve ovo ide u radni staž.
Svi mi volimo da budemo ovde, a razlozi su ipak manje više isti.
Jedino se uloge ciklično menjanju, ili bi trebalo...

Zaista se nadam da će uspeti da repariraju štetu i da ćeš dobiti što si zamislio / PLATIO!

:drinks:

LSI:
Mossi, vaš prethodni komentar me je samo nasmejao i potpuno se slažem i sa ovim poslednjim.
Sa majstorima je uvek tako ali kad čovek ne ume ili ne može sam, onda mu nema druge.

Zato ja i pišem o svemu ovome, pa neka ljudi imaju i to u vidu kad počnu da razmišljaju o nekakvim radovima.

kemppi:
Rusi imaju malo drugaciju tehnologiju od ostalog dela sveta,ako je neko rasturao Ruski vanbrodski motor,primeti se da srafovi nisu prohromski,vec celicni,ali nikada nece da zapeknu,jer su u pecima bombardovani plutonijumom i na taj nacin imaju poboljsane antikorozivne osobine.Aluminijumske table su podvrgnute slicnom procesu,pa se zbog toga nituju,jer bi se varenjem,tj. unosom toplote ubrzalo oslobadjanje alfa zraka.To je izuzetno mala kolicina zracenja,bezopasna po ljudski organizam,ali prilikom unosa toplote postaju alfa emiseri.Zato,prilikom radova sa takvim materijalima treba se pridrzavati nekih uputstava,kada se zalomi takav sraf na motoru nikada se ne navaruje,niti se takve table lima vare,jer je izlozenost opasna po onog sto izvrsava radove,opasno je i kada se sece brusilicom udisati opiljke ili se poseci na taj lim.Obavezna HTZ oprema,obradu lima izvrsavati iskljucivo rezanjem(busenje,secenje makazama).

marke:
ja sam primetio da kad je isecena komora ostavljen je deo lima uz pod i stranice. posto je komora imala i ulogu jegije treba ostaviti istu visinu lima da sluzi kao jegija ili opet navariti neku jegiju. 

LSI:
Kemppi, ovo je dragocena informacija - preneću je Zoranu svakako.

Marke, u tom delu ćemo zaista postaviti poprečne učvršćivače koji će istovremeno biti nosači patosa.

Ilija, mene ljudi kritikuju što pišem duge tekstove ali eto, očigledno je da nisu bili ni dovoljno dugi, ni dovoljno jasni.
Ne pravim ja od babe devojku!
Ja samo od onoga što sam kupio hoću da napravim nešto što će mi se, čini mi se, više svidjati. I to je sve. Potrošiću upravo onoliko novca koliko sam za to namenio i koliko imam i ni dinar više od toga. Pa šta ispadne...

Ostaju nama naše sose onakve kakve jesu, da su nam žive i zdrave još dugo. Ma, ostajemo i mi njima, pa sad - ko u tome bolje prodje...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju