E, ovako treba... > Vanbrodski motori

EasyTroller - Tražimo prevod

<< < (3/3)

SALE NB:
Bio si brži Pero , to sam i ja našao :telephone:

Bane:
troll II n
1. (obsol.) see round I 10
2. pecanje vučenjem udice
3. mamac

takodje nema troller ali evo i bensona.
glavno da smo razjasnili sustinu, za mene beskorisna sprava jer se koristi za pecanje velikih riba.  :scare:

drug_igrutin:
Ja baš hteo da kažem da mi je poznat izraz troll, a da je verovatno vezan za ribolov
Bane me preduhitrio i dao pravu informaciju :good:

shomi:
A ??? ? ????????? ??????...
(???????? ???????? ????????, ????? ?????????!)

U ovom nasem kontekstu, troleri su mali elektricni, tihi motori, koji polako pomeraju, vuku (troluju)
camce po stajacim ili sporotekucim vodama, dok ribolovac zabacuje varalicu...
Sve se krece sporo, a ipak se (o)krece, pokrivas vecu povrsinu, i sto je najbitnije,
(za pecarose) pecas, ne vozis brod...

Ovaj trolling plate se stavlja na outboarde (ko nema para da kupi mali elektricni troller
- a ima ga recimo po e-shopovima kod nas za par stotina eur)
da jednostavno uspori, prigusi elisu i dodatno uspori brod/camac dok trolujes po jezeru...

E sad, kum na drugom camcu zakaci azdaju, ili zena sa obale vikne na rostilj,
ti zaletis motor, a on iskrivi plocu! Sta sad?

Nista: kupis ovu pokretnu trolling plocu.

Jebote.

Sto se tice prevoda, inspirisalo me ovo Perino:
Ploca sa sarkom za jednostavno sprecavanje kruznog laparanja tamo amo. :heat:

Zvuci kao nesto sto bi svako kupio zeni za (svoj) rodjendan.    :yahoo:

mossi:
Troling je u severnom delu bačke bio i ostao izuzetno lovan način pecanja štuke, a dešavalo se i soma, ali štuka pod 1. Naravno niko vam u Vojvodini od starih pecaroša neće reći da je upecao štuku na trolling!  :preved: Nego veslajući uz trsku ili lokvanj, a štap drži pod polugu nogom, da mu bude pri ruci. Na ovaj način se može pecati i korišćenjem vanbrodskog motora i to pre svega 4-taktnog jer on trpi dugutrajno lerovanje (vožnju bez gasa, do besvesti). E sad, ko ima veliki motor i brzu elisu, ta ler brzina je prebrza, pa se koristi ta zglobna ploča koja usporava trolling, a zglob služi kad se želi premestiti na drugu lokaciju narmalnom brzinom da otvori protok vode u normalu.

Varalice za troling su naravno posebna priča i idu uz pivo!  :good: :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju