Autor Tema: kako sa nemarnim komsijama  (Pročitano 4420 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
kako sa nemarnim komsijama
« poslato: 30, 11, 2009, 16:36:41 posle podne »
E sad jedno pitanje kako vi sa nemarnim komsijama. Mislim  konkretno za vezivanje plovila  i sve sto ide u tu grupaciju od camca do brodice i splava. Naime ovdje kod nas je toliki bezobrazluk sto se tice toga da nemam rijeci. Ja konkretno imam splav i kad ga ankerisem na vodi splav se ne pomjera ni 10 cm gore dole lijevo ili desno  znaci brate nema sanse da ja nekog ogulim ulubim ili nedaj boze ostetim  na vodi a ovi kraj mene to je opsti javasluk em se vezu na dugacko em stavi neko bocno sidro na krmu toboze da neide nikud a rezultat je oni su uvijek jedan na drugom i ozbiljno se klepaju. Znam ja da je problem da kod nas nema evidentiranja vezova ni mjesta zakupljenog ali to nije problem nego su problem ljudi. Ja sam jednom menjao mjesto zbog toga a bogami moracu opet. Sta da radis covjek kraj mene moze otac da mi bude, dobar prijatan pa nemozes da mu pomenes familiju vec lijepo sa njima nebili jednom shvatio sta treba da uradi itd itd, Neznam kako to vi rjesavate i imate li problema sa ovakvim ponasanjem.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
Odg: kako sa nemarnim komsijama
« Odgovor #1 poslato: 30, 11, 2009, 16:49:57 posle podne »
Pricaj mi nesto o tome. :suicide:
Svako misli da ima pravo na svaki milimetar obale ili reke, kao da je njihovo vlasnistvo. Ne daj boze da se lociras blizu, a kamoli da ga okacis. Vec sutradan mozes traziti camac oko Beograda. A kad oni tebi prilaze isti slucaj. Najcesci povik je "Znas li ti otkad sam JA na Savi i otkad JA imam camac", s namerom da pokazu kako imaju veca prava na raspolaganje obale ili reke. UZAS!!! :shout:

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #2 poslato: 30, 11, 2009, 17:07:34 posle podne »
Pa ako je covek OK kako kazes, najbolje u nekom razgovoru da mu pomenes kako mu splav stalni bezi i kako bi trebalo da to sredi. A onda mu predlozis da npr. sutra to odradite zajedno. Sutra mu predlozis da on sprema rostilj ili nesto sl, a ti sve lepo odradis sam i vise ne brines. Jbg, nemaju svi osecaj da drugome cine stetu i da njihov nemar kosta, a cesto nije slucaj da su u pitanju bahati magarci vec sasvim OK ljudi samo bez osecaja za tudju imovinu. 
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #3 poslato: 30, 11, 2009, 18:43:53 posle podne »
da ti pravo kazem do pre 10-15god nije bilo takvih poblema ili su bili jako retki
e onda se u begrad sjatio svakakav sljam sto kazu i s koca i s konopca
dosli divlji i oterali pitome

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #4 poslato: 30, 11, 2009, 21:03:34 posle podne »
uzmi cici i povezi sve da mu stoji kako treba.... nema druge...

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #5 poslato: 30, 11, 2009, 21:42:50 posle podne »
Imenjače poveži ili odveži,ako stalno premeštaš kad češ da uživaš!
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #6 poslato: 30, 11, 2009, 21:50:14 posle podne »
Imenjače poveži ili odveži,ako stalno premeštaš kad češ da uživaš!

ma sta premsetanje kad stavi ova dva motora moze dva puta dnevno premesta splav  :lol: :friends:

popravljaj cici vez nema druge :)

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
« Odgovor #7 poslato: 01, 12, 2009, 01:10:43 pre podne »
e moj dule vi se foruasi zezaju a ja ozbiljno upita. Ljudi boziji ja sam sa kucom 300 metara od save i svog veza i otprilike dva puta dnevno skoknem do vode i svaki put nekog odmicem i skidam sa sebe ja imam splav a oni neke brodice koje su nabudzene nekim niskim platformama na zrcalu toboze za kante  za pecanje itd itd ni jedna zastitne bove na sebi . e kad dune vjetrina njih pet sest ko sardine naslonjene na mene a ja bratac sve to drzim svojim vezom i klepaju li klepaju. Lijepo mi dodje da povarim neke siljke na splav pa nek onda udaraju ,stvarno nesvacam ljude a to od kad sam ja na savi i ko je ko koliko dugo u camcu to nema nikakve veze jer stoka ostaje stoka. JAlicno volim dobr odnos sa svima ali to se cesto obije o glavu ako si dobar komsija u stanju su svi da se vezu za tebe na onu foru pa dobri smo a ako nekog posaljes u pm digne nosinu i pedercina nece ni da ti zdravo kaze a prve komsije . Dzaba savjeti dogovori kad se pije i rostilja sve ok sutra cemo svi  akciju eeeee kad popusti alkohol repriza vec vidjeno

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #8 poslato: 01, 12, 2009, 01:17:10 pre podne »
Pa nismo te zezali jer si napisao da je komsija OK. Ako je takva situacija, navari siljke.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
« Odgovor #9 poslato: 01, 12, 2009, 02:18:20 pre podne »
Jesam rekao dobar komsija vec vidjena sema te zao mu te kako se to desilo pa se izvinjava  itditd u tom smislu sam rekao, e da mi hoce reci ko te jebe pa da to rascistimo u minuti vec ovako sta god da uradis ja konj i svi kazu vidi covjeku zao i izvinjava se a on mu citavu familiju na kamaru

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #10 poslato: 01, 12, 2009, 09:18:52 pre podne »
jos ce na kraju i da te prebiju :)

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #11 poslato: 02, 12, 2009, 08:37:43 pre podne »
Ih Dule , kud njega nadje za svadju . Nije se posvadjao tri puta u zivotu. Uvezan je on i obezbjedjen ko Fort Nox . Nisu toliko ovde problem splavovi al su izmedju njih povezani brojni camci i brodice koji "landaraju" pa ih i najmanji vjetar pomjera po 7-8 u nizu.Krenu niz Savu do prve prepreke , a to je obicno prvi pismeno uvezan brod ili splav . Kad se svi oni silni metalni sporeti nakupe na tvojim konopcima(sajlama ) i pozabijaju u tvoju burad , to bas i nije naivno. Onda ili ih pusti da idu dalje ili povezuj redom i smjestaj na "svoja mjesta" Nije ni malo lako . Znam po sebi , dok sam imao camac .bio sam poput ovih nemarnih . Dolazio na vodu svakih nekoliko dana. Srecom kod mene bio gumeni camac pa nisam pravio nikome stetu.
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.