Autor Tema: Dilema slatka... Edit: STIGAO I CAMAC JEEE!!! :)  (Pročitano 38287 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
Odg: Dilema slatka... Edit: IPAK KOMPLIKACIJA :(
« Odgovor #60 poslato: 13, 04, 2010, 08:54:55 pre podne »
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
Odg: Dilema slatka... Edit: IPAK KOMPLIKACIJA :(
« Odgovor #61 poslato: 13, 04, 2010, 09:19:30 pre podne »
imas jedan na berzi 975e

Van mreže Evil_Zo

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
    • Na dva tocka
Odg: Dilema slatka... Edit: STIGAO I CAMAC JEEE!!! :)
« Odgovor #62 poslato: 07, 06, 2010, 02:54:37 pre podne »
Agonija je okoncana, nije ispalo kao sto je trebalo ali sta je tu je, konacno imam camac i ipak sam jako srecan zbog toga i jedva cekam da odem kuci na more.

Na kraju je jedino sto sam mogao dobiti od Zodiac-a i Quicksilvera samo ovo: Zodiac ZOOM 310 S

Evo ga, naravno da sam ga odmah naduvao u stanu :)

Za razliku u novcima sam uzeo sve sto sam zamislio od dodatne opreme (od elektro pumpe preko prsluka do sidra, konopa, torbi, ...)

Ostalo mi je jos par stvari da zavrsim: Prvo, da u narednih dedmicu-dvije polozim i zatim registrujem moje plovilo i drugo da se pozabavim motorom.

Treba ovih dana da odnesem moj Tohatsu kod nekog servisera da mi odradi taj nulti servis prije pustanja motora u rad i da odmah krenem sa razradom motora da bih opet na 10 sati odradfio servis i da s mirom mogu da idem za CG :)

Eto i pitanja:

Da li postoji neki dio Save/Dunava na teritoriji BG-a da mogu da razradim motor, a da me ne uhvati kapetanija i kazni zbog neregistrovanog camca? Bice polaganje i dozvola za desetak dana ali bih ja da zavrsim sa razradom prije toga da mogu isti dan poslije registracije da krenem na more... :)

Puno vam hvala svima na pomoci, savjetima i podrsci sve ovo vrijeme! :drinks:
Zivi svaki dan ka' da ces sjutra umrijeti, cuvaj se sramote ka' da ces trista godina zivjeti.

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #63 poslato: 07, 06, 2010, 08:13:29 pre podne »
Mirna i bezbedna je rukavac-marina na Adi Ciganliji (desna obala Save) ali ulaz kolima se naplacuje. Rukavac-zimovnik iza restorana Marinada (leva obala Save) je bistar i miran kao jezero. Ides putem posle restorana dokle god mozes, prodjes cuvara na rampi i cim dodjes do marine AJK imas lak prilaz vodi zbog velikog vodostaja. (na mapi ti je to skroz desno gde se vidi deo zel.mosta)
http://wikimapia.org/#lat=44.8001449&lon=20.4312015&z=18&l=0&m=s&v=9

Na Dunavu ako ti je blize pogodan je Visnjicki rukavac (desna obala Dunava) kod marine Shark ili Lepi Mika
www.marinashark.rs
« Poslednja izmena: 07, 06, 2010, 08:57:23 pre podne od strane Misha D »
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže STG

« Odgovor #64 poslato: 07, 06, 2010, 09:29:16 pre podne »
Pre ide preporuka za zimovnik,cistiji je od cukarickog...Mada 10ak sati vozikanja u krug... :shout:

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #65 poslato: 07, 06, 2010, 09:35:28 pre podne »
Nemoj da ga plasis, mada to malo 1-2km vijuganja se kompenzuje cistom i mirnom vodom kao u jezeru.

Van mreže STG

« Odgovor #66 poslato: 07, 06, 2010, 09:45:28 pre podne »
Mislim da ce dosaditi voznja u krug,ipak pricamo o 10 sati rada!
Ipak mi se cini da  :police: nece praviti problem ako se pokaze racun i naravno da je prvi put spusten u vodu.Pravac Obrenovac :)

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #67 poslato: 07, 06, 2010, 11:38:10 pre podne »
sidji na vodu negde oko ada huje... i spusti se do smedereva i to ti je 3-5 sati .... pa neka te neko pokupi kolima u smederevu ili nastavi odmah do gradista u svakom slucaju veslo, mobilni , pomocni motor... 

... ako krenes u krug izludeces i smucice ti se ... za dan dva mozes da doguras do tog servisa...

Van mreže Evil_Zo

• **
    • Na dva tocka
« Odgovor #68 poslato: 07, 06, 2010, 11:48:18 pre podne »
Hvala ljudi na brzim odgovorima :drinks:

Ovi rukavci mi uopste nisu losa ideja, znam da je dosadno, ali ne moram sve u jedan dan, tri dana po tri-ipo sata i gotovo, prodje to za cas sa ovolikim entuzijazmom :)

Sad razmisljam najvise o ovom Visnjickom rukavcu i to zbog marine. Mogao bih se recimo dogovoriti da ta dva-tri dana platim pa da mi camac stoji u marini da ne moram da ga rasklapam svaki dan...

Kapetane, ja sam dijete s mora, nisam nikada plovio na rijeci, strah me da mi nije malo opasno za pocetak da idem odmah cak do Smedereva :)
Zivi svaki dan ka' da ces sjutra umrijeti, cuvaj se sramote ka' da ces trista godina zivjeti.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #69 poslato: 07, 06, 2010, 12:08:56 posle podne »
zeznut je put do smedereva , na izlazu iz malih voda imas hobotnice od 20 metara , sirene su kod vince znaci cepove u usi, kod ritopeka se uliva Stix pa se pazi Charona... :taunt:

uzivaj bre i polako ... veslo i pomocni motor i nema sta da brines...

veca opasnost i neizvesnost ti je u visnjickom dunavcu , ako upadnes kolera ili neki hepatitis ti ne gine jako je zagadjen.. ako se ipak odlucis za visnjicki dunavac zovi pa cemo voziti ...

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #70 poslato: 07, 06, 2010, 13:39:49 posle podne »
 Kreni ti lepo iz Zemuna sa marine 4.juli do Obrenovca-Zabrana i to ti je oko 3-4 sata voznje na ovu vodu sa tvojim motorom!Opusteno uz splavove,a ako vidis nasu zastavu svracaj na kafu! :drinks:
Kod Ostruznickog mosta (14km) potrazi Kepu(3-4 splav ispod separacije) i Vericu imaju dobru riblju corbu i ladno pivo i sokove!Dva puta tako i resen problem! :drinks:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #71 poslato: 07, 06, 2010, 13:57:41 posle podne »
Deda, covek pitao gde nema policije. Na Savi kod Brankovog mosta im je baza, a kod Ade Medjice vole da se setkaju jer se tu ogrebu za pice na splavovima-restoranima. Od marine u Visnjickom rukavcu, pa ako napravi 2-3 kruga Male Vode-Srednje Vode ima lepu prirodu, a policija tamo odavno nije zalazila.

Ali ima tu i druga pretnja:

"Lučka kapetanija u Beogradu, na osnovu Člana 8.10, 12 i 31. Zakona o pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi ("Službeni list SRJ", br.12/98), Člana 9. i 60. Zakona o unutrašnjoj plovidbi ("Službeni glasnik SRS", br 54/90)

Saopštenje brodarstvu br 08/10
O zabrani plovidbe za čamce u uslovima redovne odbrane od poplava
Obaveštavaju se brodarstva, zapovednici brodova, starešine plovila, Preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije, marine i nautički klubovi i ostali učesnici o plovidbi: Da se na sektoru nadležnosti lučke kapetanije Beograd zbog nepovoljnog hidrološkog stanja na rekama Dunav i Sava i dostignute kote redovne odbrane od poplava proglašava zabrana plovidbe za čamce, izuzev javnih, službenih i čamaca za privredne svrhe u dnevnim uslovima uz obavezu najave dežurnoj službi lučke kapetanije Beograd."

« Poslednja izmena: 07, 06, 2010, 19:17:43 posle podne od strane Misha D »

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #72 poslato: 07, 06, 2010, 14:43:58 posle podne »
Ja predlazem Dunav. Par krugova oko Ratnog ostrva, 5 do 7 puta nedeljno.
Ako se nesto, nedaj Boze, nepredvidjeno desi ipak si u centu grada i pomoc moze stici brzo.
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže Evil_Zo

• **
    • Na dva tocka
« Odgovor #73 poslato: 07, 06, 2010, 16:59:21 posle podne »
Sad nesto gledam ovo sto mi rekoste, ovaj krug mi je dosta zanimljiv:

Vidim da tu imaju tri marine, valjda ce jedna pristati na neki dogovor za razumne novce da mi cuva camac tri dana (da ne moram stalno da ga rasklapam i izvlacim). Tri dana po tri-ipo sata vozikanja i eto, razradjen motor. Ako neko ima prijednlog za marinu slobodno neka kaze :)

E da, stalno vozim motorcikl na Adi Huji ali nikada nisam provjerio kakva je situacija sa ove donje strane, da li se ovdje moze sici kolima do obale i tu spustiti camac u vodu:

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #74 poslato: 07, 06, 2010, 17:07:21 posle podne »
Prva ruta je mnogo bolja, mada kolima moze da se pridje i sa Ade. Medjutim, tu su svasta bacali, ima i ostrog otpada, a ti imas gumenjak. :diablo: