E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Dilema slatka... Edit: STIGAO I CAMAC JEEE!!! :)

<< < (2/25) > >>

power70:
Moj gumenjak je honda od 3,50m. Sa motorom od 6 ks ide  solidno . Vozio sam ga i sa 12 konja izglisira i ide ali ipak to nije kao na plasticnom camcu.Gumenjaci su dosta sporiji od plasticnih camaca..
Mislim da ti je najbolje uzeti nesto  oko 5 ks ili uzmi nesto jace od 15 ks. Sa kombinacijom takvog camca i jacinom motora izmedju 5 i 15ks ne dobija se mnogo...
Dakle ili 5ks ili bar 15ks!!!! Zavisi kako zelis da se vozis!!!

SALE NB:
U Srbiji Gros - inox prodaje Tohatsu, a Radulović je zastupnik za Evinrude.

Klasični 2t motori ne zahtevaju skoro nikakvo održavanje. Savestan vlasnik može (ali ne mora) negde staviti bure sa slatkom vodom, i posle vožnje ubaciti motor u bure i pustiti ga da radi koji minut, da ispere so iz kanala.  To važi kao preporuka i za 4t motore.
Od ostalog, povremeno proveriti i po potrebi očistiti i/ili zameniti svećice i ulje u čizmi.
U tvom slučaju, nakon jedno 3 sezone-zbog starosti!  :yahoo: Kada dotraju (nakon dosta godina), menjaju se impeler pumpe i anode.
To je sve od održavanja 2t motora.

Ako se odlučiš za veći čamac i veći motor, onda bih ti preporučio da ne uzimaš klasični gumenjak, već uzmi RIB. Na RIB-u do 4 metra sa nekim motorom od 25ks ćeš ići 40-50km/h .

Evil_Zo:
SALE, hoces da kazes da mi serviser u garanciji i ne treba ako idem na 2T varijantu??? To bi bilo :good: i znaci da mogu da gledam i Tohatsu :)

Dopada mi se ovaj model M9.8, ima svega 26 kg, to me odusevilo. Sada mi vec dobro izgleda kombinacija Zodiac Cadet 340S + Tohatsu 9.8.

RIB mi ne odgovara jer sa ovom Tohatsu varijantom cu izgleda dobiti sve sto sam zelio :)

SALE, koliko mislis da ce Tohatsu M9.8 moci da gura ovaj Zodiac (namjerno sam se zalijepio za njega jer je dosta velik a tezak svega 52kg :)). Po tvojoj slobodnoj procjeni koje bi to brzine bile za pun gas i za put (4/3 gasa ili koliko vec)??

SALE NB:
Pa... verovatno ćeš za vreme trajanja garancije morati ispoštovati ono što proizvođač zahteva ili se pozdraviti sa garancijom.
Ali ti servisi ipak koštaju dosta manje nego kod 4t motora. Naravno, ovisi o serviseru.
Kad garancija istekne, možeš ga praktično sam održavati.
Jedino rešenje je da ipak uzmeš Evinrude E-tec, taj motor ide na servis jednom u 3 godine! Ali nema manji od 25ks!

Što se brzina tiče, to je malo teža stvar za proceniti, ali sa dvoje u čamcu ćeš ići sigurno 15km/h
Pazi, Kapetan sa svojim RIB-om i 2t Yamahom 8ks glisira i postiže skoro 30Km/h. Ali to je RIB, a ti želiš obični gumenjak, koji pravi dosta veći otpor.
Verujem da ćeš sa 9.8 na punom gasu ipak postići brzine od 20KM/h ili više, jer je tako lagan.

Vlada 69:
Sale,promeni nick u SALE E-TEC  :dance1: :taunt: :dance:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju