E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Dilema slatka... Edit: STIGAO I CAMAC JEEE!!! :)

<< < (10/25) > >>

LSI:

--- Citat: sLLayer  20, 12, 2009, 13:53:18 posle podne ---da i ja nesto pitam: kad je camac registrovan a ja npr. hocu njega da kupim da li je to dokaz da je ta kupovina sigurna (da nije ukraden)

--- Kraj citata ---

Da li je čamac ukraden ili ne dokazuje se vlasničkim papirima. Pod tim podrazumevaju se dve stvari:

1. Kupoprodajni račun
2. Kupoprodajni ugovor.

Račun izdaje firma koja prodaje plovilo ili motor, a ugovor zaključuju kupac i prodavac i ugovor se mora overiti pred nadležnim organom (koji za to naplati taksu i stavi tzv. apostilu - pečat kojim organ potvrdjuje da je ugovor potpisan od strane ugovornih strana i da je porez plaćen državi).
Registraciju nije moguće obaviti bez jednog od ova dva dokaza o vlasništvu.

Obzirom da do sada nisam registrovao plovilo sa motorom, ne znam koja je procedura kod produženja rogistracije, ali verujem da je isto kao i kod produžetka registracije automobila - ako nema promene vlasništva, niko ne traži dokaze o vlasništvu.

sLLayer:
hvala LSI  :drinks:

marke:
Ja sam registrovao davno ali tada posto je bila samogradnja napisao sam izjavu sa dva svedoka da je samogradnja i da je moj i s tom overenom izjavom (u opstini) otisao sam u Pancevo i registrovao ga. E da bi Beogradjani registrovali u Pancevu potrebno je napisati da ce se camac uglavnom koristiti u vodama na podrucju opstine Pancevo.

LSI:
Bravo, Marke!
Izjava o samogradnji, overena od strane dva punoletna svedoka u mesnoj kancelariji ili opštini, je treći dokaz o vlasništvu - to sam zaboravio da navedem, pored ona dva.

U izjavi je potrebno napisati da je plovilo napravio čovek sam i od sopstvenog materijala i to potvrdjuju svedoci (organ lokalne samouprave ne ulazi u istinitost te izjave, samo svedoči da su svedoci lično potpisali izjavu). Taksa za tu izjavu je oko 600-700 dinara.
Inače, u mesnoj kancelariji postoji obrazac za tu vrstu izjava i on se koristi i za registraciju prikolica i drugih priključnih vozila.

Darkobp:

--- Citat: LSI  20, 12, 2009, 17:58:16 posle podne ---Bravo, Marke!
Izjava o samogradnji, overena od strane dva punoletna svedoka u mesnoj kancelariji ili opštini, je treći dokaz o vlasništvu - to sam zaboravio da navedem, pored ona dva.

U izjavi je potrebno napisati da je plovilo napravio čovek sam i od sopstvenog materijala i to potvrdjuju svedoci (organ lokalne samouprave ne ulazi u istinitost te izjave, samo svedoči da su svedoci lično potpisali izjavu). Taksa za tu izjavu je oko 600-700 dinara.
Inače, u mesnoj kancelariji postoji obrazac za tu vrstu izjava i on se koristi i za registraciju prikolica i drugih priključnih vozila.

--- Kraj citata ---

Uz takvu izjavu ja reg.elanovu pasaru pre nekoliko godina tako da nije ni potrebno da je camac iz samogradnje,verovatno kao i za reg.motora samo domace ili ex domace moze uz dva svedoka da se sredi :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju