E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Dilema slatka... Edit: STIGAO I CAMAC JEEE!!! :)

<< < (9/25) > >>

Evil_Zo:

--- Citat: power70  20, 12, 2009, 10:08:18 pre podne ---Cuo sam za to placanje za koriscenje voda u CG-koliko se to placa?

--- Kraj citata ---
Bas su mi ljudi prije neki dan provjerili, za ovu moju kombinaciju camac-motor izadje 27 eura. To se placa na godisnjem nivou.

--- Citat: marke  20, 12, 2009, 11:55:44 pre podne ---U Pancevu se radi sve po propisu koliko ja znam a ovakvi saveti mogu da donesu nevolje ljudima koji tamo rade.
Ja preporucujem Pancevo jer su razumni i ljubazni ljudi a ne zato sto ne pregledaju camce ili slicno.
Ako je camac u redu proci cete po zakonu dok u Beogradu izmisljaju sta bi mogli da traze i urade da otezaju registraciju. Kao da mi postojimo radi njih a ne oni radi nas.

--- Kraj citata ---
Znaci li to da je sa prebivalistem u Beogradu moguce registrovati camac u Pancevu?

LSI:

"Znaci li to da je sa prebivalistem u Beogradu moguce registrovati camac u Pancevu?"

Kad se Crna Gora odcijepila, rekao sam sebi da sa "djetićima" neću više nikad... al' šta ću kad ovaj čovek voli vodu? Kako da mu ne pomognem, makar onoliko koliko to ja mogu?

Dakle, meni su u kapetaniji Beograd objasnili da čamac može da se registruje ili u opštini prebivališta vlasnika ili u opštini  na čijoj teritoriji se čamac nalazi u marini.
U zavisnosti od opštine, osim poreza na čamce (onog lopovskog - na "luksuz") plaćaju se i komunalne takse u skladu sa odlukama lokalne samouprave, tako da u nekoj opštini posedovanje čamca košta više, a u nekoj drugoj - manje.

Što se tiče onog dela da čamac mora da bude pregledan pre registracije - to mora.
I to se radi u Kapetaniji ili predstavnik kapetanije, po odredjenom rasporedu, u dogovoru sa ljudima iz marina, obilazi čamce, tako da je potrebno malo raspitati se i iskoristiti priliku kada predstavnik kapetanije dolazi u pregled po dogovoru sa marinom. Ako dolazi samo radi pregleda Vašeg čamca (čamac može da bude u vodi ili u dvorištu), onda to može da košta negde oko 5.000 dinara (tako su meni rekli krajem novembra, kada sam to proveravao - toliko bi koštalo da dodju u Batajnicu).

Evil_Zo, nadam se da ova informacija može da Vam pomogne da odlučite gde ćete registrovati čamac. Srećno!

zoki novus:
nisam siguran ali mislim da posto su ti i motor i camac novi iz radnje da moze samo sa papirima i racunima da prodje

sLLayer:
da i ja nesto pitam: kad je camac registrovan a ja npr. hocu njega da kupim da li je to dokaz da je ta kupovina sigurna (da nije ukraden)

Evil_Zo:

--- Citat: LSI  20, 12, 2009, 13:04:00 posle podne ---Evil_Zo, nadam se da ova informacija može da Vam pomogne da odlučite gde ćete registrovati čamac. Srećno!

--- Kraj citata ---
Pomaze naravno, hvala puno na informacijama.

--- Citat: zoki novus  20, 12, 2009, 13:29:24 posle podne ---nisam siguran ali mislim da posto su ti i motor i camac novi iz radnje da moze samo sa papirima i racunima da prodje

--- Kraj citata ---
Razmisaljao sam i o tome ali mislim da se ipak mora ponijeti zbog provjere npr. broja motora. Jer bi u suprotnom mogao da na taj racun prosvercujem nesto drugo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju