Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

da li jedan ili dva motora

<< < (2/8) > >>

zorter:
 :good: :good:

samardza:

--- Citat: zoke  17, 11, 2009, 00:06:12 pre podne ---neki me ovdje uvjeravaju da sa dva motora od 25 nema snage kao jedan od 50 mada ja mislim da ima i to bas punu snagu dvije du elise dvije ,a pogotovo sto imam tri gaza a nosaci su napravljeni dosta siroko tako da ce svaki motor biti izmedju gazova i nece jedan drugom oduzimati vodu sto ovdje mi kazemo da ostane gladna elisa ,hvala na savjetu

--- Kraj citata ---
  Uvek je bolje dva motora ali se kod njih snage nesabiraju.Sa dva motora se dobija bolja upravljivost brzina se povecava za samo 2-3 cvora a naravno i dupla potrosnja.Kao sto kazu drugi ako nemas uparene motore razmak povecaj izmedju njih :drinks:

zoki novus:
u svakom slucaju dva motora :good:
potrosnja moze da bude samo manja nego sa jednim duple snage
upravljivost je ono sta ti treba jer je rec o splavu a ne o camcu
sa dva motora mozes da radis sa njim sta zamislis :drinks:

broker975fx:

--- Citat: zoki novus  17, 11, 2009, 09:43:52 pre podne ---u svakom slucaju dva motora :good:
potrosnja moze da bude samo manja nego sa jednim duple snage
upravljivost je ono sta ti treba jer je rec o splavu a ne o camcu
sa dva motora mozes da radis sa njim sta zamislis :drinks:

--- Kraj citata ---

Nisam skapirao da je reč o splavu, pardon
pa zar ne bi bilo puno 50 HP na splavu

Barba:

--- Citat: samardza  17, 11, 2009, 06:48:56 pre podne ---
--- Citat: zoke  17, 11, 2009, 00:06:12 pre podne ---neki me ovdje uvjeravaju da sa dva motora od 25 nema snage kao jedan od 50 mada ja mislim da ima i to bas punu snagu dvije du elise dvije ,a pogotovo sto imam tri gaza a nosaci su napravljeni dosta siroko tako da ce svaki motor biti izmedju gazova i nece jedan drugom oduzimati vodu sto ovdje mi kazemo da ostane gladna elisa ,hvala na savjetu

--- Kraj citata ---
  Uvek je bolje dva motora ali se kod njih snage nesabiraju.Sa dva motora se dobija bolja upravljivost brzina se povecava za samo 2-3 cvora a naravno i dupla potrosnja.Kao sto kazu drugi ako nemas uparene motore razmak povecaj izmedju njih :drinks:

--- Kraj citata ---

samardza, jel si ti siguran u ovo? Nema bas smisla da se snage ne sabiraju.

Ako je tako, u prirodnim zakonima postoji ozbiljna pukotina ili fizika gresi, Naime posto imamo dve elise i dva agregata jasno je da imamo i dve identicne sile (2F), samim tim rad (W=2F x s) je duplo veci od (W=F x s), a samim tim i snaga nakon sto se svede po jedinici vremena (P=W/t).

Poprilicno sam siguran da ce pogonska sila sa dva motora biti duplo veca od pogonske sile sa jednim. Kako ce se to odraziti na brzinu, pa zavisi od tipa korita i njegove "maksimalne" brzine definisane konstrukcijom.

Pozz

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju