Zamoljavam da se drzimo teme a ne politike,ako nas politika povuce znam milion posto da se regaata nece odrzati . Ovdje smo na ovoj temi da vidimo mozeli se odrzati regata ovog obima to jest medjunarodna regata. Ukratko da vam pojasnim neke stvari, mislimo da napravimo regatu a i druzenje u brckom par dana ako je moguce (zavisi od dogovora)da se osmisli revijalno zabavni zivot i druzenje samih ucesnika. Npr. proglasenje najljepseg plovila ,najzabavniju posadu itd itd pa mini takmicenja u kuvanju riblje corbe pecanja itd itd gdje bi propratili dodjelom pehara ,medalja plaketa ili priznanja normalno navece uz tamburase lijepu gozbu i hladno picence. Gledamo da je organizujemo da to stvarno lici na jedno lijepo druzenje ,jer po meni nije regata ako se nas deset skupi i odemo nekih 50-100 km ,u regati se zna ko je domacin a ko gost,sve ostalo je samo zajednicka plovidba do nekog mjesta i kud koji mili moji. Nadam se da ste ovakvog misljenja i zamolio bi da nam pomognete oko dogovora da ako cemo ovaj projekat da pravimo da se polako pocnete izjasnjavati da bi mi domacini imali u uvid a cime se srecemo i da znamo sta nam je raditi da se uradi kvalitetno na zadovoljstvo sviju nas