Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Spremnik pitke vode
broker975fx:
A bre uzmi dve slavine majku mu jednu za tank jednu za vodu, izaći će malo više a biće kulturnije, ovako kontaminiraš slavinu i instalaciju, ok ta čista voda nije za piće ali opet, dve slavine su mnogo elegantnije i lakše za korišćenje 114
zankiki:
Nema zašto da monitiram 2 slavine, pored slavine stoji prekidač kojim izabereš koju ćeš vodu da pustiš... I da imam 2 slavine, opet bih morao da imam taj prekidač, jer imam 2 odvojene pumpe, ili da imam dva nagazna prekidača. Samo neprotrebna komplikacija. Postaviću posle montaže, biće sasvim ok ovako.
A i nema šta da se zagadi, pa ne vučem iz Dunava čiste otrove, u toj vodi se kupam pola dana, ulazi mi u usta, nos, uši, a posle će da zagadi 15cm creva tako da ne može da se ispere?
LSI:
Brokeru, Zankiki očito ne namerava da koristi vodu za piće.
Medjutim, da li će hteti da opere, tanjir posle doručka ili šolju od kafe ili čašu posle piva - možda ni to ne namerava?
Ako je tako, onda mu je dovoljna i jedna slavina.
A da li je to i dobro? Odgovor sada već zavisi od toga šta ko od nas želi.
Meni je drago da je Zankiki uspeo da uradi ono što je naumio i što ga to nije koštalo mnogo. Možda će još neko iskoristiti njegov primer.
zankiki:
Dok nisam imao brod često sam loveći šarana kampovao i po 10-15 dana. Za to vreme smo sudove uvek prali u rečnoj vodi (Dunavskoj, Tamiškoj...), kao što rade i svi kamperi koje znam, niko nikad nije imao problema.
E sad, ako ja sudove operem sa vodom iz reke, a posle ih saperem čistom vodom iz tanka, to je još mnogo bolje. To što je kroz tu česmu malopre protekla rečna voda, ne verujem da će ostaviti IKAKVOG traga, jer će je saprati čista.
Koliko sam razumeo, voda iz tanka na brodu se svakako ne koristi za piće, nego se za piće nosi flaširana.
Nemam mnogo iskustva sa ovim, samo pokušavam da razmišljam logično.
broker975fx:
Ma sve može, u ostalom gomila ljudi montira mali kanistar sa slavinicom i nema pumpe već slobodan pad i tako peru i koriste čistu vodu - ni tome ništa ne fali. Na većini brodova gde postoji vodovod postoje upravo dve slavine i dva potpuno odvojena sistema e sad svako radi kako misli da treba i kako može. Inače baš sam iznenađen sa pritiskom koja baca ta pumpa, skoro da je prejako. Kod mene je ranije bila kaljužna pumpa i pritisak je bio zadovoljavajući samo za ispiranje inače totalna bulja ali je radilo tako kako
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju