Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Spremnik pitke vode

<< < (10/26) > >>

zankiki:
Gledam napone, ali ima i ona rečenica "Električni kontakti presostata se otvaraju ili se zatvaraju pri postizanju podešenog minimalnog pritiska.".

Ako on spoji kontakte, ima li veze koja i kakva struja tu prolazi?

Ne razumem se dovoljno u celu priču, zato i tražim pomoć.

Meni trebaju 2 pumpe, koje već imam, a presostati nisu ne znam koliko skupi, ako nadjem nešto što može da se iskoristi to će biti skoro 200E uštede.

broker975fx:
Stvarno nemam pojma, po nekoj logici stvari samo bih rekao da pumpa mora biti malo ozbiljnija da bi mogla da nabija zeljeni pritisak, e javice se neko da kaze nesto pametno

zankiki:
Pumpa je 2A, baca 25 litara u minuti, pritisak je više nego dobar!

petar_kozic:

--- Citat: zankiki  18, 02, 2014, 13:27:53 posle podne ---Gledam napone, ali ima i ona rečenica "Električni kontakti presostata se otvaraju ili se zatvaraju pri postizanju podešenog minimalnog pritiska.".

Ako on spoji kontakte, ima li veze koja i kakva struja tu prolazi?

Ne razumem se dovoljno u celu priču, zato i tražim pomoć.

Meni trebaju 2 pumpe, koje već imam, a presostati nisu ne znam koliko skupi, ako nadjem nešto što može da se iskoristi to će biti skoro 200E uštede.

--- Kraj citata ---

Nema veze napon kod ovog presostata. Ja sam montirao nekoliko jer sam pravio male kompresore.
Tacno tako, pritisak samo otvara ili zatvara kontakte.

Pitanje je da li ce ta pumpa moci da napravi pritisak od 2,5 bara minimum i da li boca moze da izdrzi toliki pritisak.
To sto pumpa ima toliki protok, ne znaci da moze da izdrzi pritisak.

zankiki:
A na kom bi pritisku trebalo presostat da uključuje / isključuje za neki normalan rad?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju