Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Spremnik pitke vode

<< < (9/26) > >>

LSI:

--- Citat: broker975fx  18, 02, 2014, 11:26:05 pre podne ---Ma nije otrovno ja pusim antifriz vec 5-6meseci I nije mi nista u elektronskoj pljugi j1

--- Kraj citata ---

To što se sipa u električne cigarete sigurno nije antifriz kakav se koristi u automobilskim rashladnim sistemima! Osim ako se ne radi o ličnom pokušaju da se uštede pare.

Čak i da je običan antifriz, prilikom pušenja ne unosi se tečnost u organizam (što bi rekli neki: oralno). U električnoj cigareti tečnost isparava i samo neke od komponenata unose se u pluća.

Kao i prilikom pušenja običnih cigareta, svako ko se odluči na ovakav korak (antifriz za automobile) dugoročno reskira da ozbiljno ošteti svoje zdravlje, jer osim vode i pomenutih glikola u antifrizu ima i nekih drugih aditiva (koji sprečavaju koroziju, izazivaju povraćanje, daju boju sistemu...) i neki od njih su čak i karcinogeni.

Dakle - hvala, ali ja ne bih to nikada sebi poželeo.

broker975fx:
Pa jel mozes da mi potvrdis da je barem malo manje stetna ova elektronska od obicne, batalio bi je ali sad sam se navukao na ovu elektroniku, ubismo temu tamburanje

Kapetan:
pre par godina mi je umro pas... definicija veterinara , kako je doslo do uremije, je da je najverovatnij pas negde naleteo na Antifriz...

zankiki:
Izvinjavam se što ću da ponovim pitanje, podigao sam temu sa pitanjem, ali su usledili odgovori na pitanja od pre godinu dana, a posle toga usledila zaje*ancija...

Elem... mnogo bi mi značilo ako neko može pomoći, pošto slabo šta znam o ovome...

Zna li neko gde ima da se kupi presostat, ili da li može da se iskoristi od nečega?

Nabavio sam pumpe, i planirao sam ugraditi bez presostata na prekidač, mada me sad nešto svrbi i ova ideja, naravno, ako ima da se nadje presostat koji bi odgovarao...

Da li pije vodu nešto ovako:

http://italtecnica.rs/sr/catalog/select/prdct/153/PS-3-------PS-12D-Presostat-za-vodu

http://italtecnica.rs/sr/catalog/select/prdct/152/PM5-PT5-PM12-PT12-Presostat-za-vodu

broker975fx:
Ove što si ti stavio skoro sigurno ne mogu, pogledaj napone, e sada od čega bi moglo a da radi na 12 ili 24v nešto nemam ideju, pogledaj malo činimi se da je Zoran negde spominjao nešto od čega bi se moglo iskoristiti, mada se plašim da će to sve da se ukombinuje koštati ko pumpa za tu svrhu, sada se mogu naći i ispod 100 eur nove

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju