Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Spremnik pitke vode

<< < (11/26) > >>

petar_kozic:
Imas u ovom tvom linku podatke:

Ps/3 presostat mislim da neces naci kod nas.
Ps/5 i ps/12 ima, cak i ps/5 manje.

Ako recimo nadjes ps/5:

minimalni pritisak, ispod kog ce pumpa ukljuciti je 1.7 Bar

Diferenca je 0.5, znaci ugasice kada nabije 2.2 Bar.

zankiki:
Nismo se razumeli. Ne mora da bude taj presostat. Koje bi vrednosti bile OK za normalno funkcionisanje - da se ne opterećuje ni pumpa ni creva a da normalno radi? Otprilike?

Tipa da na 0,5 uključuje, a na 1 isključuje ili kako?

Evo na ovom linku http://italtecnica.rs/sr/catalog/select/prdct/152/PM5-PT5-PM12-PT12-Presostat-za-vodu

PM5 - mogao bi da uključuje na 1, isključuje na 1.6

petar_kozic:
To ne bih znao da kazem.

Iskomentarisao sam da bih dao neke smernice i uputstva.
Ako pravis tako, onda je bolje da pravis sistem kao hidrofor. Posebna posuda sa vazduhom koja ce gurati vodu iz posude sa plitkom vodom. Ne da pumpa gura vodu i drzi ceo sud sa vodom pod pritiskom.

To je moje vidjenje. Mozda gresim.

mladjo:
Ja neznam da ima hidrofor sa posebnom posudom za vazduh.Vi ste zankiki na pravom  putu.Svaki presostat se dade podesavati i vama bi odgo varao ovaj broj P5,pakada slozite sve i ukljucite onda se igrate sa podesavanjem presostata.Pazite,rezervar ili tlacna posuda mora imati vazduha pod pritiskom,pa bi na rezervaru trebali imati ugradjen Ventil od Auto gume.

LSI:

--- Citat: broker975fx  18, 02, 2014, 12:31:26 posle podne ---Pa jel mozes da mi potvrdis da je barem malo manje stetna ova elektronska od obicne, batalio bi je ali sad sam se navukao na ovu elektroniku, ubismo temu tamburanje

--- Kraj citata ---

Mnogo je bezbednija od prave cigarete jer nema nikotina.
A temu nismo ubili - Joja je dobro ukazao na moguću opasnost, a ja sam samo to malo dopunio.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju