E, ovako treba... > Plovila
Dunja 2
Pera GARMIN:
Kap,
u kabini je ženski WC. Muški WC je na repu, tamo svi imamo stajaću visinu...
Barba:
--- Citat: Pera GARMIN 07, 01, 2010, 14:00:48 posle podne ---Kap, u kabini je ženski WC. Muški WC je na repu, tamo svi imamo stajaću visinu...
--- Kraj citata ---
:lol:
Pero, ne sumnjam da si enterijer prilagodio svojoj ergonomiji i ne moras da se trudis da pod obavezno odgovoris bas na svaku stavku. Ja sam ono napisao cisto kao moguce mane koje ce naci buduci kupci tog camca, jer se nadam da ces pored camca za sebe napraviti i dobar posao.
Posto si vrlo ozbiljno pristupio izradi modela, a siguran sam da ce pristup biti jos rigorozniji pri izradi prototipa, ne vidim ni jedan razlog da se taj nacin razmisljanja ne preslika i na buduci biznis. Ti kao neko ko ima dosta iskustva sa pasarom i variom, a kao idejni vodja ovog projekta, najbolje mozes da uklopis funkcionalni enterijer. Cisto da se ne shvati kao kritika nekog dzangrizavog ciceganje, predlozio bih ti da u tu svrhu napravis jos par nacrta enterijera (tipova) koje bi buduci kupci mogli da biraju, a mozda se i ti opredelis za neku drugu verziju.
Ideja da kupci sami prepravljaju osmisljeni enterijer je losa. Te prepravke uvek donose vise mana nego prednosti, jer izlaze iz osmisljene koncepcije, a tebi kao proizvodjacu je sve jedno, samo drugacije iseces i povezes table. Sta ako ti dodje neki dvometras. Ne zaboravi da vecina korisnika nema osecaj za estetiku i da ce uglavnom naruziti taj camac, a samim tim i tvoj brend. Npr. stavice vrata kokpita i pregradni zid preko prozora, jer je to lakse nego da prepravljaju palubne klupe i sl.
Pozdrav,
PS. Ideja sa montaznom klupom uz zrcalnu dasku je ekstra.
Pera GARMIN:
Barba,
U pravu si da bi bilo dobro razviti još par nacrta enterijera, i ponuditi tržištu izbor između nekoliko ponuđenih rešenja umesto "kažite šta bi hteli" opcije. Mislim da ćemo pravi utisak o enterijeru steći tek kada uđemo u poluizgrađeni trup Dunje 2. A siguran sam da će posle prve sezone biti zahteva za dorade i ispravke.
Još jednom hvala na odličnim komentarima.
Kapetan:
svako ima drugacije zelje za plovilo, ovo su moje
1 wc sa stajacom visionom , ili "zenski" al da ima prostora...
2 kuhinja
3 frizider , mozda nije losa ideja da ga strpas ispod kreveta ili da iskoristis krevet za police i slicno...
4 kapetanska stolica sa dobrom ventilacijom i preglednoscu (visoka, )
u kabini mora biti sedeca visina na krevetu pa kad ujutru ustajes "sistemom kosog hica" da ne zveknes u krov ,
terasa mora imati jak sto jer ce uvek neko pri ustajanju da se "ösloni",
"nogostup" oko broda mora biri dovoljno sirok
mesto za stapove ...
tenda koja moze da se zatvori-otvori "brzo" kako bi stitila od vetra i kise
Pera GARMIN:
Kap,
ti stvarno imaš problem sa tom stajaćom visinom? Pogledaj Duleta, njemu je na svakom brodu komfornije nego ostalima, zavidim mu na tome! :taunt:
Rekoh li da je frižider planiran u vozačkom "sedištu" - klupi? 40cm širine, skoro metar dubine i visine... napravljena je kao klupa da bi mogle dve "bliske" osobe da sede dok se vozi. Ako neko više voli sam da vozi, može napraviti niža i kraća "klupu" pa na nju staviti sedište za kapetana.
Za početak će unutra da bude "ICE-BOX", u koji bi posle ugradio neki od kompresorskih sistema za frižidere poput: http://www.motomarine.it/elementi.asp?IDSottoCategoria=1421
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju