Autor Tema: Dunja 2  (Pročitano 138078 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Dunja 2
« Odgovor #120 poslato: 17, 01, 2010, 20:36:48 posle podne »
:(

sve je moglo da te kosta 50 evra i da sve zavrsis na onom prvom bazenu.. 10 metara sina sa vozom je pre par godina bilo oko 50 evra sad je jeftinije .. znaci filmske sine sa vozom bi ti sve to zavrsile jer voz ide konstantnom brzinom (el motor je tu ) samo napravis dva uspravan drzaca (klizna)

ili ako ti trebaju digitalni podaci o naginjanju, propinjanju  i slicno mogao si da koristis kran kameru sa njenom elektornikom pre par godina dnevno iznajmljivanje je bilo ispod 1000 evra sa obucenom posadom... znaci precizna u milimetar i deseti deo sekunde...  a raspon okreta oko 8 metara

evo da vidis nasta lici jeftin kran ali opet digitalan

http://www.moglasi.com/oglas/kamera-kran.html

a evo i profi opcija oni ti je kod nas ispod 1000 evra ... stavis glavu na record (tako ti snima izdignuce, porinuce, naginjanje i sl) a voz stavis na stalno istu brzinu ... em ti da podatke kako se Jastog ponasa em znas da ide brzinom koju si mu zadao i sve to kao sto rekoh ispod 1000 evra...

a bre koristi forum raspitaj se  :taunt:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #121 poslato: 17, 01, 2010, 20:40:03 posle podne »
 a da najveca prednost digitalnog krana je da radnju koju mu zadas peko laptopa ponavalja koliko god hoces puta i pri istoj brzini  (gore dole napred nazad levo desno ....)

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #122 poslato: 17, 01, 2010, 20:53:43 posle podne »
Da je to tako jednostavno/jeftino, takvih bazena bi barem u okruženju bilo mnogo više. Ali ako jeste, eto ti dobre ideje za posao, napravi jedan takav sistem, pa ga rentiraj za 100€ po merenju, pomrsićeš konce svima u okruženju: http://www.hrbi.hr/index.php?page=activities&id=1&sub_id=2&txt_id=  :taunt:

Ali to uopšte nije tema ove teme...

Van mreže Dule HU

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #123 poslato: 17, 01, 2010, 20:57:21 posle podne »
Da je to tako jednostavno/jeftino, takvih bazena bi barem u okruženju bilo mnogo više. Ali ako jeste, eto ti dobre ideje za posao, napravi jedan takav sistem, pa ga rentiraj za 100€ po merenju, pomrsićeš konce svima u okruženju: http://www.hrbi.hr/index.php?page=activities&id=1&sub_id=2&txt_id=  :taunt:

Ali to uopšte nije tema ove teme...
A ja Petre taman pomislio da ćemo da pređemo u filmadžije ali niskobudžetne - zbog visine.

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
« Odgovor #124 poslato: 17, 01, 2010, 21:00:17 posle podne »
Citat
A ja Petre taman pomislio da ćemo da pređemo u filmadžije ali niskobudžetne - zbog visine.

Pusti Dule, malo je falilo da me ubedi....  :good:

Van mreže Dule HU

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #125 poslato: 17, 01, 2010, 21:07:07 posle podne »
Citat

Pusti Dule, malo je falilo da me ubedi....  :good:
Nisi ni ti veverica, mada razmisli opet, i požuri s tim motorom sa hladjenjem ja juče nisam vozio!

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #126 poslato: 17, 01, 2010, 21:13:17 posle podne »
Pero ne nasedaj na provokacije. Dule ima fabricko korito i planira da te odere ispred Nebojsine kule. Ne kaze se dzabe tri put meri jednom seci.  :diablo:
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
« Odgovor #127 poslato: 17, 01, 2010, 21:38:38 posle podne »
Pa i Yastog će da bude "fabričko" korito  :lol:

A i ispod Nebojšine kule je savska voda, tamo je ajkula na domaćem terenu pa će biti u prednosti

Van mreže Dule HU

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #128 poslato: 17, 01, 2010, 21:43:49 posle podne »
E a Roberto može da označava start dizanjem fosne. I dajte ljudi više, neće da bude Savska ajkula makar je potopio u Savi i izvlačio u Dunavu

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
« Odgovor #129 poslato: 17, 01, 2010, 21:46:02 posle podne »
Citat
makar je potopio u Savi i izvlačio u Dunavu

to ti nije loša ideja... ma biće Savska i ako se ne kaže  :wild:

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #130 poslato: 17, 01, 2010, 21:52:32 posle podne »
Pa tako ti je u nasem narodu. Kad ti jednom nadenu nadimak nosis ga kao nos celog zivota. Nema ti druge matori, nego Savska ajkula.  :on_the_quiet:

Pero, samo se ti zezaj, ali kad te Savska ajkula ofulji, bice ti krivo sto nisi poslusao Kapetana i iznajmio sine sve zajedno sa vozom.  :lol:
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Dule HU

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #131 poslato: 17, 01, 2010, 22:02:07 posle podne »
E ljudi bataljujte Ajkulu i zezanje ode nam tema u off, a i sačekaćemo da dodje ladja pa ćemo da vidimo šta ćemo i kako ćemo ako treba demokratski čemo se nagoditi.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #132 poslato: 17, 01, 2010, 22:08:58 posle podne »
ako pazjivo pogledate gornje snimke profesionalnih test centara videcete da i oni koriste sine , a voz je sleng izraz za kolica na kojima se nalazi kamera...

ako uporedimo dunas i dunavac  sa jedne strane i sine i bazen  sa druge strane , shvaticemo koja je razlika.. a da ne pricamo da sine i bazen kostaju 50 evra na vrednost projekta od min 15k evra... mislim da ste ipak trebalo profesionalnije da pristupite celoj prici i dobijete rezultate koji su relevantni...

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
« Odgovor #133 poslato: 17, 01, 2010, 22:22:16 posle podne »
Citat
mislim da ste ipak trebalo profesionalnije da pristupite celoj prici i dobijete rezultate koji su relevantni...

Svako ima pravo na svoje mišljenje.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #134 poslato: 17, 01, 2010, 22:43:34 posle podne »
Svako ima pravo na svoje mišljenje.

sori zvucalo je grubo a nije trebalo , hteo sam da kazem da je pametnije bilo da sve testove uradite u kontrolisanoj sredini pod kontrolisanim uslovima, a ne na dunavu gde nemate nijedan parametar koji je poznat ... generalno to mi je sinulo kada sam video testove na dunavu koji nemaju veze sa preciznoscu koju ste imali do sada sve je licilo na to kada ja sa sinom izadjem da vozim rc camac,

a celo ovo zezanje sa sinama uopste nije skupo i zacudilo me da ste sa 100% profesionalnog  puta krenuli na nesto sto je meni kao laiku palo na pamet pre par meseci , ima negde i tema o tome... znaci referentni testovi sa kontrolisanom sredinom i dobicete prilicno realne rezultate...