Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
Ribarenje mrezom...
budens72:
Svaka ribokrađa je problem !!!
tyger:
--- Citat: ПЕЦОВ 01, 11, 2009, 22:54:57 posle podne ---
kao i sve druge stare zanate trebamo negovati i ovaj,jer je on deo nase tradicije.
--- Kraj citata ---
Divna tradicija nema šta...Ko je na vodi zadnjih 10-20godina alasi su mu se nesumnjivo ogadili za vjek vjekova!
Na šta ovo danas liči,ribari su barem ove koje sam ja video a prilično sam ubeđen i ostali, najortodoksnije lopine i kradu ono što priroda mukotrpno stvori!Privredni ribolov poput ovog kod nas skoro nigde više ne postoji a gde ga i ima polako se ukida,Kavezni uzgoj ribe u rekama DA,koristiš vodu iz reka i zasučeš rukave pa zaradiš koliko si vredan a ne SATIRATI ribu u mrestu i u krtozima kao što rade današnji alasi.
A tema je "sportska" do bola,nema šta.
Kapetan:
--- Citat: tyger 02, 11, 2009, 16:03:39 posle podne ---
--- Citat: ПЕЦОВ 01, 11, 2009, 22:54:57 posle podne ---
kao i sve druge stare zanate trebamo negovati i ovaj,jer je on deo nase tradicije.
--- Kraj citata ---
Divna tradicija nema šta...Ko je na vodi zadnjih 10-20godina alasi su mu se nesumnjivo ogadili za vjek vjekova!
Na šta ovo danas liči,ribari su barem ove koje sam ja video a prilično sam ubeđen i ostali, najortodoksnije lopine i kradu ono što priroda mukotrpno stvori!Privredni ribolov poput ovog kod nas skoro nigde više ne postoji a gde ga i ima polako se ukida,Kavezni uzgoj ribe u rekama DA,koristiš vodu iz reka i zasučeš rukave pa zaradiš koliko si vredan a ne SATIRATI ribu u mrestu i u krtozima kao što rade današnji alasi.
A tema je "sportska" do bola,nema šta.
--- Kraj citata ---
Ribolov je od davnina u krvi coveka.. sto sa mrezama sto bez mreza... problem civilizacije je to sto nas ima previse na kvadratnom kilometru i sto hrane nedostaje zato dolazi do izlovljavanja... nisu krivi toliko ni alasi vec restorani, i pijace koje dozovoljavaju prodaju-odkup ... znaci ko god je ikada narucio sarana divljaka u restoranu ili kupio na pijaci ucestvuje u ovoj prici ...
sa druge strane dobar deo ljudi nema nacina kako da prehrani svoje porodice i koristi se ovim nacionom zarade... po meni je bolje da rade mrezama nego da svercuju drogu ili kradu ...
ja jesam da se privredni ribolov zabrani ali pre toga nadjimo nacin da tim ljudima dozvolimo da zarade da prehrane svoje porodice....
ili ako nam bas toliko smeta privredni ribolov ajde da pokupujemo sve licence na podruciju beograda za privredni ribolov (postoji ogranicen broj) i da ih zapalimo javno .. godinu dana nece biti privrednog ribolova... al niko nece da da svoj dinar za tako nesto, jako smo na recimo ajde da viimo kakvi smo na novcaniku ... you talk the talk do u walk the walk ..
manite me komunistickih fora to treba drzava da zabrani , boli dupe drzavu za ribe i ostale stvari .... ajde mi sami nesto da uradimo , ili nam je lakse da kucamo sa tastature ....
i na kraju - jedno je nauciti a drugo je iskoriscavati ...
tyger:
Iz tvog posta naravoučenije je- KRADI RIBU!A ko mene pita uopšte kako prehranjujem porodicu a neću da kradem ribu!?
E Kapetane Kapetane,ne valja ti rezon nikako.Gledaj države u okruženju samo,svi pecaju ko gospoda i imaju šta da upecaju a ovde???Ma da,loša godina,neće da jede,biće da je to u pitanju...
Kapetan:
--- Citat: tyger 02, 11, 2009, 16:58:56 posle podne ---Iz tvog posta naravoučenije je- KRADI RIBU!A ko mene pita uopšte kako prehranjujem porodicu a neću da kradem ribu!?
E Kapetane Kapetane,ne valja ti rezon nikako.Gledaj države u okruženju samo,svi pecaju ko gospoda i imaju šta da upecaju a ovde???Ma da,loša godina,neće da jede,biće da je to u pitanju...
--- Kraj citata ---
slazem se sa tobom da je privredni ribolov ugrozio ribu i skoro istrebio ... tu nema zbora...
a jel imas ljudima da ponudis nesto drugo ?
hoces da odkupimo dozvole za sledecu godinu ?
ni mene ne pita nikako cu da preradim porodoci , ni ja nisam izasao da bacam mrezu da nahranim porodoicu... ali sta ako se neko nije snasao ni na jedan drugi nacin ? sta ako ne moze da nadje posao?
sva sreca pa priroda sama zna da popravi ono sto covek razori ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju