Meni je ovo JAKO zanimljiva tema, išao sam ove godine i išao bih i sledeće, pogotovo ako postoji delimično sponzorstvo.
Destinacija je JAKO DUGA i nije za potceniti, uostalom kao ni sam odlazak od Apatina do Djerdapa!
Dule je za ovogodišnju regatu rekao da su neki Mishini komentari malo jaki, da sačekamo zimu tj da sezona malo oladi.
Vreme se polako ladi, a ja se polako
usijavam ...
Evo par citata Duletovih i Kapetanovih iz ove teme, a onda ću da dam svoje mišljenje i komantar.
Dule je rekao:
- Ipak treba oragnizovati posao, odvojiti vreme i novac, spremiti plovilo i sebe... Najmanji je problem ploviti nepoznatim vodama.
- Hvala lepo, mogu da ih predjem na mnogo lepsi nacin i sa vise uzivanja, bez tajminga i volje ladjara. Celoj prici nedostaje to zasto se ide, sta se moze ocekivati, sta je to zanimljivo ... Gde je plan delte, kako se prelazi kroz Rumunsku i Bugarsku teritojiju, koje su zanimljive destinacije.
- To su tehnicki detalji a ovde treba pisati o zanimljivim destinacijama, gde ce se stajati, kako se i gde snabdevati, naci i okaciti plan delte, zanimljiva mesta na njoj. Sta je to sto ljude ocekuje tamo i tokom plovidbe?
Kapetan je rekao:
- Što ce reci da ja ako vozim 10 sati dnevno mogu da se vratim za 20 dana ... bez obzira da li volim plovidbu ovo je poslovno skoro nedopustivo, a da
ne pominjem familiju i slicno, a fizicki napor je ogroman u tom slucaju E pa da krenem od Duletove prve izjave. U POTPUNOSTI SE SLAŽEM!
A po pitanju druge i treće, e pa to smo Misha i ja Tražili od za ovogodišnjeg organizatora ovogodišnje regate. I?
NI SLOVA! E višdiš, kao što smo se složili na početku, SVE TO KOŠTA i ne pada sa drveta, barem ne meni. Ja se pojavim u BGD tačno na vreme na zadatu lokaciju, tamo se nadjem sa Saletom koji se posle pauze ipak odlučio da sačeka, nekoga koga poznaje, ja nisam mogao NIKOGA da čekam jer nikoga ne POZNAM. Ja sam se pouzdao u ORGANIZACIJU. A od nje nije ostalo mi mrtvo slovo na papiru.
Sve u svemu vozli smo
10 sati dnevno - devet dana, plus dan odmora, što je bilo skoro nedopustivo i pod velikim fizičkim naporom.
Preživeli smo ali smo naučili školu. Šut sa rogatim ne ide. Ne mogu ja da se qrčim u plehanom čamcu sa kabinom od šatorskih krila, sa nekim ko ima i može mu se, ovog puta nisam mislio na Kapetana.
Hoću da kažem, jedan loš dan mogao nam je upropastiti kompletnu regatu, koje bajdvej nije ni bilo, a pogotovo se nije završila kad se Dule vratio sa godišnjeg. :diablo:
Šlepanje brodom izgleda ovako (šlepali smo se nekih 20-tak km). Stvar je potpuno bezbedna, i boljeg rešenja ne vidim.. A ne svidja mi se bašššš.

Nadam se da ovo neće biti cenzurisano ili brisano, ako bude možete me slobodno banovati.
Meni to onda više ne treba, hvala na gostoprimstvu.
:drinks: