Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***
Delta ako ima zainteresovanih
Kapetan:
--- Citat: olimp 28, 10, 2009, 20:32:49 posle podne ---Pozdrav društvu ove teme.
Upravo uređujem vojni remorker u kojem ja motor Famos od 135 KS. Pretpostavljam da će do proljeća biti uveliko uređen a čitav postroj prekontroliran i sređen, tako da mi ostaje plovidba. Sada je smješten na rijeci Kupi u Sisku, a kada bude sređen sve su rijeke moje.
Zainteresirala me ideja plovidbe do delte Dunava u Solinama i ujedno se nudim da vas sve došlepam nazad uzvodno do ušća
Save u Dunav (1170 riječni km). Ne tražim za to nikakav honorar, već samo pokriće troškova puta (hrana, gorivo, mazivo, eventualni popravci (ne bilo ih) troškovi prolaska kroz premosnice i sl. Obzirom da ne znam koliko tereta remorker može vući, a da nije preopterećen (ipak šlepanje će potrajati danima), ostaje na vama da pokušate saznati od osoba koje s tim imaju iskustva. Pozdrav. :stop:
--- Kraj citata ---
olimp dobrodosao :) sto se tice troskova izgleda da cemo sa sponzorima pokriti bukvalno sve troskove ... barem tako sada stvari stoje... ima jod vremena do delte pa cemo sve dogovoriti :)
Kapetan:
--- Citat: olimp 31, 10, 2009, 20:51:48 posle podne ---Malo sam se raspričao sa ljudima ovdje kod nas (Zagreb-Sisak) Zanimljiva im je ideja i neki od njih su počeli ozbiljno razmišljati da se pridruže ovom putu do Delte svojim plovilima. Možem li dobiti više informacija o svemu koje bih im prenesaote da li se mogu pridružiti. Vjerojatno bih ih pokupio duž rijeke Save na putu prema Beogradu, a otkačio ih na putu kući. Koje je Vaše mišljenje? Pozdrav. :pioneer:
--- Kraj citata ---
generalna ideja je da se ljudi spuste na svoj pogon a vracanje na "zajednicki", detaljan plan nije ucrtan i zacrtan sve je otvoreno :)
troskovi raznih papirologija c biti pokriveni... sada gledamo koliko ima zainteresovanih pa da vidimo o kom se novcu radi da bismo videli oko spoznora...
ono sto je neki normalan put jeste 10 - 15 dana spust od Beograda do delte znaci za vas bi bio nesto duzi zavisno odakle se krece, pa bismo onda od bele stene nastavili zajedno svi na dole...
na delti bismo se zadrzali 5 dana i posle toga povratak ...
tih 5 dana bismo iskoristili da se prodje delta izmedju Sulie i Tulece, znaci ne bi se islo na Konstancu ... naravno ko ima V korito bi mogao da iz tulcee produzi za konstancu pa da se svi ponovo sretnemo na Cernim Vodama ...
znaci sve opcije su otvorene
Kapetan:
za nase zastave ne brini nabavicu ja , a za ostale cemo videti ne bi trebalo biti komplikovano ih naci u svakom slucaju prvi grad i kupujemo ....
taksa za plovili kod nas je oko 5000 dinara (oko 55 evra) ne znam da li ona podrazumeva osiguranje jer je obavezno osigiranje kod nas uvedeno pre mesec dana i mozes kupiti samo sa Srbiju ili medjunarodno , trebalo bi da to medjunardno pokriva sve zemlje u okruzenju..
ПЕЦОВ:
ozbiljna organizacija bi trebalo da ukljucuje i nabavku svih potrepstina,pa i zastava za sva plovila koja ce u istoj ucestvovati.sto znaci kad se utvrdi tacan broj plovila koja ce ploviti-nabaviti i zastave.time bi se postiglo da se podje potpuno spreman i bez dodatnih pritisaka i trzavica po organizatora
Kapetan:
--- Citat: ПЕЦОВ 01, 11, 2009, 20:04:04 posle podne ---ozbiljna organizacija bi trebalo da ukljucuje i nabavku svih potrepstina,pa i zastava za sva plovila koja ce u istoj ucestvovati.sto znaci kad se utvrdi tacan broj plovila koja ce ploviti-nabaviti i zastave.time bi se postiglo da se podje potpuno spreman i bez dodatnih pritisaka i trzavica po organizatora
--- Kraj citata ---
slazem se cim znamo manje vise konacan broj onda cemo krenuti oko organizacije
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju