Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***
Delta ako ima zainteresovanih
zoki novus:
--- Citat: Dule 12, 10, 2009, 00:21:19 pre podne ---Lepo vi to sve planirate. Lepo, bas lepo. Kako ce da se vuce, slepa, stigne sto pre sa delte.
A gde je tu razlog zasto bi neko isao na deltu?
Da predje 2 hiljade kilometara?
Hvala lepo, mogu da ih predjem na mnogo lepsi nacin i sa vise uzivanja, bez tajminga i volje ladjara.
Celoj prici nedostaje to zasto se ide, sta se moze ocekivati, sta je to zanimljivo ... Gde je plan delte, kako se prelazi kroz Rumunsku i Bugarsku teritojiju, koje su zanimljive destinacije.
Pricate o toj regati kao da je cilj sto pre stici na deltu i onda se sto bezbednije vezati za nesto sto treba da vrati camac i posadu na polaznu tacku.
Tim se naravno treba baviti ali u okviru organizacije. To su tehnicki detalji a ovde treba pisati o zanimljivim destinacijama, gde ce se stajati, kako se i gde snabdevati, naci i okaciti plan delte, zanimljiva mesta na njoj. Sta je to sto ljude ocekuje tamo i tokom plovidbe?
To sve zanima a ne ko ce vracati camce i sta ce se desiti ako se neko napije i padne u vodu. Desice se naravno da ce se verovatno udaviti ako nema neki boziji beleg, ali svako putuje na sopstvenu odgovornost.
--- Kraj citata ---
:good:
Misha D:
Pogledajmo sve pozitivne i negativne aspekte ovakve regate:
1. objava i pocetak prijavljivanja: objavljeno na vreme, ali sada da se anketira clanstvo ne znam da li bi bilo desetak ozbilno zainteresovanih
2. ciljna grupa: regata je namenjena ozbiljnijim plovilima (vecim od 8-9m sa dva motora i najmanje dva putnika). Vecina clanova foruma ima manja plovila rucne izrade sa mnogim improvizovanim resenjema.
3. podrska: plovidba od 40 dana po Dunavu mora biti pracena mehanicarima i lekarom.
4. duzina: 40 dana ce moci sebi da priusti 3-4 ucesnika
5. finansije: izvedeni trosak od 2.000E (racunajte na duplo sa pripremama zaliha) sebi moze da dozvoli nekoliko ucesnika.
6. rizici: brod koji vuce 24h ne vodi racuna o panjevima, umoru ucesnika i bilo cemu sto ga usporava ( onaj ko se samo jednom spustio do Djerdapa ne smatra se ISKUSNIM).
7. zadovoljstvo i odmor: minimalno zbog konstatnog plovljenja
Da ne bih samo kritikovao predlazem mnogo lepsu i interesantniju regatu: REGATA PANONSKIM MOREM (kanali DTD). Plovi se i Dunavom i Tisom i kanalima, moze se mnogo toga lepseg videti ploveci kanalima koji su dubine 2-3m, prelepi predeli Vojvodine, proci i nekoliko prevodnica, dovoljno mesta i vremena za odmor i pecanje, mogucnost dolaska vasih prijatelja za vikend kolima na druzrnje. Uostalom to je odlicno opisano na donjem sajtu sa 200 fotosa koji deluju prelepo i nestvrano da i toga ima u Srbiji (moze biti ineresentno i Madjarima i Rumunima), a na koji mi je ukazao Roberto.
http://www.beogradac.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=26&Itemid=40
Kapetan:
@dule & Misha
dobar deo vaseg posta se poklapa, a ujedno daju pitanja i odgovore u 90% slucajeva , ali bas zbog toga to mora da ide tako...
jako malo ljudi ce moci sebi da priusti 40, 50 ili 60 dana plovidbe sto bi u ovom slucaju bilo normalno... za neke je mnogo i 3 dana ako cemo iskreno jer gazde kod kojih rade nece da dozvole odsustvovanje, po mom misljenju ako se sve organizuje bice 10 madjarskih , 4 srpska i 15 rumunskih brodova...
na zalost tako je...
destinacije, lokacije , zanimljivosti nisam postavio zbog lenjosti, i nedostatka vremena ... ideja je da s postavi podforum "od bezdana do delte" gde bi se o tome diskutovalo...
cilj je Delta koja je sama po sebi destinacija vredna pomena i zato sam predlozio 5 dana da se provede u njoj a ostalo je put,
nesto malo od ostalih destinacija je pokojni carli na brzinu obradio , a u gore pomenutom podforumu sam mislio da ih obradjujemo postepeno...
kanali DTD su takodje zanimljivi i nista nas ne sprecava da napravimo i takvu jednu regatu ako ima dovoljno zainteresovanih...
delta za mnoge nije samo put, gradovi i slicno, delta je za neke dokaz "da su i to uspeli", znam da se to nece mnogoima svideti ali tako je :)
Misha D:
Mnogi clanovi foruma mozda se nece ukljuciti u ovu diskusiju iz raznih razloga ali jedna anketa, koja bi trajala 20-30 dana, bi pokazala pravu zainteresovanost clanstva, pogotovo onih koji imaju plovila i bez kabina jer po kanalima DTD ima idealnih mesta za kamp.
Praviti regatu do Delte za 4-5 nasih i 20 stranaca malo gubi na rezonu.
Kapetan:
--- Citat: Misha D 12, 10, 2009, 10:42:31 pre podne ---Mnogi clanovi foruma mozda se nece ukljuciti u ovu diskusiju iz raznih razloga ali jedna anketa, koja bi trajala 20-30 dana, bi pokazala pravu zainteresovanost clanstva, pogotovo onih koji imaju plovila i bez kabina jer po kanalima DTD ima idealnih mesta za kamp.
Praviti regatu do Delte za 4-5 nasih i 20 stranaca malo gubi na rezonu.
--- Kraj citata ---
regata Buda-Delta je zamisljena da se poklopi sa nasom regatom i nadam se da je taj deo ok , ak nasih ne bude vise od 5 ja se povlacim i spustam sam ili sa onim ko bude hteo ...
naravno da DTD zasluzuje posebnu regatu, bilo je price i ranije o tome i zakljucak je da to obavezno treba organizovati-videti .... ja iskreno mogu da se bavim jednom regatom u okviru organizacije ali bih vrlo rado ucestvovao u DTD regati :) znaci treba neko ko bi organizovao DTD ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju