Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***

Delta ako ima zainteresovanih

<< < (6/29) > >>

captjerry:

--- Citat: SALE NB  09, 10, 2009, 17:48:16 posle podne ---Kap, povratak mora biti tako organizovan da neka samohotka vuče sve čamce uzvodno 24 sata dnevno!!!
Brzinom od 6-7km/h trebaće nam 7 dana za 1000km. Ako postigne 10 km/h, onda bi stigli za 5 dana ili bi mogli da spavamo svaku noć po par sati bez buke motora. Ali i tako je 17-18 sati vožnje stvarno neki minimum koji se mora postići!!!

--- Kraj citata ---

ja mogu kod ovih da nam sredima samo ne znam koliko je to isplativo...
http://ladjar.co.rs/galerija.html

--- Citat: zorter  09, 10, 2009, 18:41:24 posle podne ---Imajte u vidu da mora biti bar 2 camca koji nisu vezani i koji obilaze oko skupa camaca da prati da li je sve u redu. Njihovi motori se ne gase i moraju biti bar 40ks ili neki gliser.

--- Kraj citata ---

imamo gliser, samo ko ce da ga vozi...ili na smenu...ako ja ne budem isao svakako imate gliser

Kapetan:
Evo ovako nove vesti....

Danas sam se raspitivao i ispostavilo se da ima par sahmohotki koje idu na relaciji BEOGRAD - DELTA (20 km uzvodno od delte)...  ono sto ce se svideti vecini je da od Delte do Beograda stizu za 6 dana.... ono sto mi se ne svidja jeste da voze 24/7... ako uracunamo prevodnice i slicna zeznaja izlazi da je prosecna brzina barze oko 10km na sat uzvodno sto ce reci da sam brod ide 13km (dunav + brzina) ...

ja bas nesto ne mogu na miru da spavam dok brod ide ...

kako kazu u tom slucaju bi se vezivali bocno do 10 brodica...

ovo bi se onda uklopilo  u 15 + 5 + 6 = 26 dana ili jedna godisnji odmor...

o ceni nismo pricali ali posto bi barza isla sa svojim tovarom cena bi bila niza...

captjerri vidi sa ladjarima koje su njihove cene

broker975fx:
Pa valjda bi u posadi čamaca koji krenu prema delti bilo barem po dva člana, onda bi dok samohotka brije na smenu moglo relativno mirno spavati.

SALE NB:
Ja se na takvu samohotku ne bih kačio. Šta će se desiti ukoliko neki privezani čamac ili član regate zapadne u problem, upadne u vodu i sl??!
Mislite da će samohotka koja ima svoj tovar i termin isporuke stati za svaki problem?! Verovatnije je da će nas sve skupa otkačiti i produžiti bez nas!

Taj Kapetan i taj brod koji vuče regataše mora imati samo jedan zadatak na pameti- da sve regataše i njihove čamce zdrave i ispravne vrati do Beograda!
A to možemo očekivati jedino ako se tu napravi čvrst dogovor i ugovor, a i tada moramo paziti da se Kapetan i posada ne dohvate flaše i počnu da gađaju panjeve sa našim čamcima u vezu!

Kapetan:
jeap mora po dva clana posade definitivno ... a i neka vrsta dezurstva da se obilaze ladje u toku noci ...

Sale naravno da ce biti posada koja nece da pravi frku a imacemo i ugovor sa njima sve sredjeno , znaci ne ide deogovor sa kapetanom vec sa vlasnikom

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju