Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***

Delta ako ima zainteresovanih

<< < (5/29) > >>

Kapetan:
barba slazem se da je 40 dana mnogo ali toliko to traje ...
u svakom slucaju prvi deo regate je regata djerdap 2 a oni oji produzavaju idu nizvodno koji se vracaju vracaju se sa djerdapa 2 ili ranije

znaci spojicemo regate tako da svako moze da odredi svoju destinaciju

Barba:
To je odlicna ideja.

zorter:
Malopre sam razgovarao sa jednim majorom pontonjerije i stvar stoji ovako.
aajedan ponton koji su vukli oni remorkeri (koji su 135 ks a ne 125) su teski prazni oko 7 tona. Znaci njih 2 plus kuhinja, oprema, stolovi, pice, hrana, 100 ljudi, je otprilike, 23-24 tone, plus ostala plovila, sve cca 130-150 tona. Ali je problem na Dunavu (po njegovim recima) duzina konvoja. Ako ima 20 camaca prosecne duzine 10m plus vezovi izmedju je oko 300m. Veoma je tesko upravljati konvojem ako nema pozadi ko da upravlja (zanosi u manevrima). Najbolja kombinacija je uzeti 3-4 pontona na kojima bi se posade druzile a plovila bila bocno privezana za pontone. Moze i dva tri plovila u paru i tako s obe strane. Jedino tako dva remorkera mogu da imaju upravljivost celim skupom. Inace je moguce iznajmiti od Vojske ceo taj tegleci sastav, ali ne znam cenu. Sve ostalo je neizvodljivo po potpunu sigurnost i bezbednost plovila. Oni to mogu sigurno u teritoriji Srbije a za van granica ovaj moj prijatelj ne zna kako je izvodivo sa dozvolama posto je u pitanju vojni sastav.

Kapetan:
malo je komplikovano to sa remorkerima mada nije lose  ... mozda pre neka barza ili tanker...

zorter:
Da, to je taj princip. Samo naci ko sme i moze da to izvede. :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju