E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
RASVETA NA BRODU-SOJENICI-SPLAVU
Kapetan:
zaboravi na NiCd akumulatore... kao i baterije u mobilnim imaju takozvano formatiranje a i punjenje posle toga nije dobro definisano.. imaju takozvanu memoriju
inace taj od 110 Ah nije losa cena .. ja sam ovde ( Bgd) placao 70 Ah oko 8000 dinara...ok trebalo bi da je 110 Ah manje od te cene ali autonomioja na 110 Ah je odlicna.. kad zavrsim prbod planiram da imam na motoru 2 x 70 Ah a na bordu oko 200 Ah... stvarno ne bih da treceg dana palim agregat ...
giganova:
Aka hvala mnogo .Nadam se da ce majstor sa kojim pregovaram znati da uradi kvalitetno i220.Nije u Sapcu problem naci dobrog majstora ali medju njima coveka bogami jeste.Problem je sto se ne koriste tarifni cenovnici pa je lupam zamena sijalice na fici jedna cena ,na golfu druga a na brodu barem deseta.
I tako sam ja usao u pricu samogradnje .Kod nas voleti vodu je veliki luksuz.
Probaj da u tvojih 40 dana na vodi ubacis i par dana plovidbe Savom,mislim da se neces pokajati.
marke:
Upravo sam napravio poziciono zeleno svetlo i prednje belo od LED DIODA. u stanu izgleda sasvim dobro ali videcemo na camcu kad budem mogao da odem da postavim....
Lecim upalu pluca pa kad prodje....
Moram da kupim i crvene za port side svetlo.
Zelenih ima 12kom i svetli jako a trosi 0.1W a belo sam napravio sa 9kom ali jacih i trosi ceo 1w.
bice to ozbiljan napredak u odnosu na 40w koliko sada trose 4 sijalice po 10w.
marke:
Tacno ali to je i jedino vreme kad se akumulator dopunjava pa ako tad ne trosim vise dopunim akumulator.
Yamaha 15 puni dobro ali ne kao alternator, oko 6A koliko se secam. S obzirom da su kratke voznje ceste a ostanak na vodi do kasno ne puni se vise nego sto se trosi pa onda punjac kablovi struja itd....a sto da ne predjemo u 21 vek ako moze.
Kapetan:
kako pristanem na marinu tako bacim 220v na vez i ne mislim na nista ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju