E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

RASVETA NA BRODU-SOJENICI-SPLAVU

<< < (9/17) > >>

Kapetan:
da dodam .. kupio sam neki ruzni punjac za recimo 2000 dinara koji kako puni akumulator tako smanjuje amperazu ne mora da se gasi ... povezan je direktno na akumulatore sa jedne strane a sa druge strane na 10m dug kabl koji se kaci na ponton... kako se iskrcam tako zakacim na ponton i do sledece plovidbe sve je napunjeno... drugi akumulator je povezan na motor direktno i nema veze sa punjacem .. naravno imam sek kablova za paljenje automobila pa ako dodje do toga da je startni akumulator prazan povezm ih kablovima i milina...

preporucujem svima:
- dva akumulatora
- jedan punjac
- kablove za startovanje

Kapetan:

--- Citat: Aka  28, 01, 2009, 14:23:39 posle podne ---Cpt, jos je bolje ugraditi sklopku sa polozajima 1.acc, 2.acc, oba, iskljuceno.

--- Kraj citata ---

pa da ali tako imam dva postupka
1 prikljuci struju
2 prebaci sklopku

a ovako samo jedan
1 prikljuci struju

:)

espresso:
Razmisljam da kupim mali agregat od 1KW (svi hvale HONDU). Kada sam duze na sidru mogao bih na njega da prikljucim kabl za tzv."shore power". Da li bi struja iz agregata bila dovoljna za punjenje akumulatora i eventualno potrosace na 12V (svetla, frizider, bojler, sporet)? Ima li neko iskustva? Ja sam kod kupovine novog camca hteo da malo ustedim i nisam DOBRO razmislio o fabricki ugradjenom agregatu i njegovoj prakticnosti.

Kapetan:

--- Citat: Aka  28, 01, 2009, 15:41:10 posle podne ---@Cpt sto bi prebacivao sklopku? Punjac ti je koliko shvatam vezan na radni acc a alternetor na startni.

--- Kraj citata ---

pa da a zasto si mislio da stavim sklopku , izgleda da te nisam razumeo ?

espresso:
@ Aka,

moze li agregat od 1kw, ili taj Vas od 2kw, da snabdeva strujom potrosace koji rade samo na 220V (bojler, sporet, mikrotlasna), ako ga prikljucim na "shore power"?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju