E, ovako treba... > Restauracije

Plastifikacija metala?

<< < (3/4) > >>

poljo:
Zahvaljujem na objasnjenju. Posto govorim o kvadratima i kvadratima te povrsine jel onda ta praskasta varijanta pastifikacije dolazi u obzir? Gledajuci po netu stalno se spominju neke specijalne masine za tu vrstu nanosenja plasticne mase na metal.  Zanima me imali neka varijanta tog postupka prijemcljivog za "narodne mase" ? Mislim da bi takva masina za ovaj zahvat bila prilicno velika a nesumnjam i skupa.

zorter:
Poljo, za aluminijumsku stolariju i stolove/stolice postoje peci u kojima se zagreva i topi ta plastika, a da li moze nekim gorionikom i otvorenim plamenom, stvarno ne znam. A o peci za ceo brod, da ne pricam. To bi bilo kao komore za susenje auta nakon farbanja, cak i vece. To verovatno imaju neka brodogradilista koji rade serijske proizvodnje pa im se isplati da izgrade takve komore. U privatnoj radinosti to bi bilo skuplje nego ceo brod. Najbolje bi bilo da odes kod nekog ko radi (imas mnogo reklama tog tipa) plastificiranje metala, pa se kod njih raspitas da li postoji neka metoda kako bi mogao plastificirati ladju, a ujedno i da se raspitas gde da nabavis taj praskasti materijal kojim se plastificira metal. U vreme kad sam ja radio reciklazu plastike, u praskastom obliku je bio samo PVC. Jedino sto znam sa sigurnoscu je da se ni jedna plastika ne izlaze otvorenom plamenu vec se zagrevanje vrsi indirektno, toplim vazduhom. Mozda bi moglo onim velikim "fenom" za skidanje boje sa drveta koji greje do 600 stepeni. Inace se sve ove plastike tope u rasponu od 120 pa do 280 stepeni. To ti je uopsteno o plasticnim materijalima koji su najcesci u praksi. Ako jos nesto mogu pomoci, slobodno pitaj, pa ako znam odgovor, rado cu ti pomoci.Pozzzzzzzzz :good:

poljo:
Hvala vam svima mnogo. Lijepo je kad znas da nesto nemoze , prestanes da mislis u tom pravcu. Najvjerovatnije cu da privatim ideju o viseslojnom "prajmerisanju" trupa a sada pravac tema o farbanju metala da pronadjem kako izbjeci ona ruzna zakrivljenja na metalu. Nije to automobil pa da se udari spric-git i bog te veselio. Mora da postoji neka caka ....Hvala jos jednom , sajt je veoma koristan ovakvim poput mene.

zorter:
Sluzimo narodu. :good: :good:

Barba:

--- Citat: poljo  16, 10, 2009, 21:08:59 posle podne ---Hvala vam svima mnogo. Lijepo je kad znas da nesto nemoze , prestanes da mislis u tom pravcu. Najvjerovatnije cu da privatim ideju o viseslojnom "prajmerisanju" trupa a sada pravac tema o farbanju metala da pronadjem kako izbjeci ona ruzna zakrivljenja na metalu. Nije to automobil pa da se udari spric-git i bog te veselio. Mora da postoji neka caka ....Hvala jos jednom , sajt je veoma koristan ovakvim poput mene.

--- Kraj citata ---

Ako  ces da prajmerises trup u vise slojeva, obavezno se drzi preporuka proizvodjaca prajmera.
Ovde imas Hempelove preporuke:

http://www.mediafire.com/?nntz2ozcy0e

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju