E, ovako treba... > Restauracije

Plastifikacija metala?

(1/4) > >>

poljo:
Lijep pozdrav svim mornarim ovog sajta. Mislim da sam procitao gotovo sve postove na sajtu i dobio krasnih ideja za moj buduci katamarancic. Naime pravim katamaran na specifican nacin. Umjesto klasicnog izgleda ja cu da pokusam da spojim dvije krajnosti - podvoz katamarana i nadgradnju splava. Zivim u Brckom i 90 % mog drustva pola zivota provodi na vodi. Ja sam do sada vozikao neke nase rukosklepine , tabnase pa sam odlucio da za tu mirnuku vodu napravim ovakvu konstrukciju. E sad pitanje.... Imam zelju da preko metalne konstrukcije katamarana (plovaka) navucem tanak sloj plastike (Koje?) Time mislim da bi dobio na zastiti metala i plovnosti pa bi mi motor od 25 kubika bio dovoljan za pokrete , koji su meni dovoljni. Moj prijatelj je napravio splav sa tri reda buradi 12 x 4 sa malim zakosenjima na vrhu prvih buradi i to ide solidnom brzinom uzvodno pogonjeno takvim motorom. Ako neko zna sta uciniti sa metalnom povrsinom. Radovi na konstrukciji lkv nosaca za platfomu i materijal za plovke je spreman (ceka da se vratim sa putovanja). Bio bih zahvalan na pomoci.

giganova:
Oko konstrukcije se slabo razumem ali ti nikako ne preporucujem oblaganje metalnih bova poliesterom.Sa epoksidom nemam iskustvo.
Naime poliester u dodiru s metalom oslobadja neku hemiju koja opet ubrzava proces korozije tako da za kratko vreme ode sve u ......

poljo:
Hvala , jedna dilema manje.

hallamiti:

--- Citat: giganova  16, 10, 2009, 13:57:46 posle podne ---Oko konstrukcije se slabo razumem ali ti nikako ne preporucujem oblaganje metalnih bova poliesterom.Sa epoksidom nemam iskustvo.
Naime poliester u dodiru s metalom oslobadja neku hemiju koja opet ubrzava proces korozije tako da za kratko vreme ode sve u ......

--- Kraj citata ---

e za ovo nisam bas siguran da je tacno, mozda i gresim, ali imam u kuci bojler gorenje koji je procureo nakon 2 godine upotrebe i od kada ga je cale odneo na plastificiranje, a to je bilo pre 20 godina, jos uvek je kao nov i u funkciji.....pozdrav

Kapetan:
materijal korito VS materijal bojler
materijal plastifikacije korita VS materijal plastifikacije bojlera

ima tu dosta nepoznanica...  u bojlere se tek ne razumam al skoro sam kupovao bojler i bilo je garancija na kotao ili kako se to vec zove od 5 do 20 godina u zavisnosti od kog su materijala...

sto se plastifikacije tice znam da su uspesno plastificirali stare barke po hrvatskoj ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju