čitam toliko pametovanja oko sr..a.Se..š bre gde stigneš važno je da stigneš na vreme.
Ja sam već elaborirao temu WC šolje , pa sam dobio sto i jedan komentar na rešenje .Sad mi nešto nije ćef da se upuštam u nova sr..a.
Šalim se...prvo i osnovno , nebitno je gde je odliv, ispod ili iznad vodene linije , bitno je na kojoj visini je gornja strana cevi na koju priključuješ šolju.Ako je vrh cevi na 50cm iznad vodene linije nema straha da će se brod potopiti.Da je to opasno onda bi se i sve šiklje čija je visina stranice 50 cm nemilice potapala.Kod tebe je Zorter problem visina stranice , kao i visina kabine.Zbog toga je prihvatljivija baltik šolja.Cev na koju priključuješ treba da je bar 30cm iznad vodene linije.Ta mera ti onda određuje i visinu poda u WC-u kao i visinu kabine.
Bitno je, ako je odliv ispod linije, da imaš odušku.Između vode u cevi i vode koja se zadrži u šolji ( sifonu) postoji vazdušni čep koji prilikom ljuljnja čamca izbacuje vazduh kroz šolju pa tu vodu koja je u šolji vrlo često istisne i van šolje.Zato je možda bolje da kod tebe odvod bude iznad vodene linije , sa klapnom kako je kod Begeja.