Autor Tema: Naknadna ugradnja dodatne opreme na camac  (Pročitano 3517 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bratsaja

• Veliki rečni berberin
  • Pol: Muškarac
  • bolje ispasti glup nego iz voza
    • jos nema ime
  • Brod tip: hand made,6 metara cistog celika
  • Marina: kod tasta u bašti
  • Veličina: 6
Naknadna ugradnja dodatne opreme na camac
« poslato: 07, 12, 2025, 17:25:59 posle podne »
Spremam se za kupovinu novog plasticnog camca tipa tajmen,tandem,bodo....pa me interesuje da li je moguce naknadno ugraditi dodatnu opremu,recimo merdevine,tendu,roler sidra i ostale stvari koje zahtevaju busenje i srafljenje.Da li se prilikom izrade camca ta mesta ojacavaju ili je dovoljno novu opremu samo usrafiti?Ovo pitam jer je sve od dodatne opreme dosta jeftnije ako se ne kupuje kod proizvodjaca camca,a dosta toga poput tende ili merdevina mogu i sam da napravim.
Steta je sto je ovaj forum zamro pa hajde da probamo da ga ozivimo,ima tu mnogo korisnih stvari da se procita.
Količina ribolovačkog pribora obrnuto je srazmerna broju dana provedenih na vodi.

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Cranchi Holiday
  • Marina: Nautički klub Zemun-Stari Šlep- Zemun
  • Veličina: 6 metara
Odg: Naknadna ugradnja dodatne opreme na camac
« Odgovor #1 poslato: danas u 09:37:09 »
Na svaki čamac se dodatna oprema može ugraditi, kao tenda, merdevine, rukohvati, konzola i slično. Nemam takavu vrstu čamca ali iz iskustva svojih prijatelja koji plove takvim čamcima znam da proizvođači retko ojačavaju mesta gde će se šrafiti takva oprema. Mislim kažu oni da je pladstika tu jaka, stave hol šraf i pričvste tendu ali pri prvom glisiranju ili držanju za istu ona se olabavi, ili šraf ispadne iz plastike. Najbolje bi tu bilo staviti pored ojačane plastike, mašinski šraf, a sa donje strane široke podloške ili flah koji će povezivati ta dva ili više šrafova čime će ih biti skoro nemoguće iščupati. sad jedno je reći a drugo naknadno to tako učvrstiti. Često su takva mesta nepristupačna, nema šanse da se zavuče ruka i zavrne matica. vlasnici često pribegavaju trikovima, pa u predelu gde će se šrafiti oprema otvaraju male revizije sa poklopcom, kroz koji onda provuku ruku ili pogovnu alatku ušrafe šta treba vrate poklopac i super.
Ako kupuješ novi čamac je si li razmišljao o čamcu ORKA 595 koji izrađuje firma Pešti Plast iz Titela. Verujm da bi sa proizvođačem moga da se dogovoriš da ti posebno ojača ta mseta gde se kači dodatna ili osnovna oprema.
https://www.youtube.com/shorts/9PyWEQEkzqQ

Pozdrav i srećna kupovina!