E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Plasticni gliser 3,5m restauracija
Bakara:
Pozdrav Željko i srećno sa radovima!
Za Tomos 4 nije mnogo bitno da li je 5cm ili 2.5cm ispod linije korita. To je bitno za jači motor zbog glisiranja, ali to češ videti tek na vodi ako staviš jači motor. Može da se ispostavi da treba da podigneš i za čitavih 5cm da bude u ravni sa koritom, a čuo sam da nekad mora i u minus da ode...
Ta voda u koritu ne bi trebalo da ostane jer ga otežava, a za čamac te veličine je svaka dodatna težina problematična. Ja sam jedne sezone imao mali gliser Kvarnerplastiku G370 (3.7m) pa kažem na osnovu tog iskustva.
Kabe:
Pozdrav Željko i sa moje strane.
Posao koga si se latio po meni nije nimalo lak, a ni jeftin za sprovesti u delo ako želiš da sve bude kako valja. Voda svakako nije prihvatljiva, te bi je trebalo odstraniti, videti gde je ušla (ako to nije neki redovan kanal)...
Ono što je meni najupitnije u ovoj priči je koncept ovog plovila. Iskreno, ja ga ne vidim u priči zajedno sa Tomosom. Vidim ga u sprezi sa nekim motorom čije bi komande bile uparene onako kako je to i fabrički zamišljeno uz sedenje na mestu koje je za to prilagođeno. Stoga, ovaj Tomos vidim više na nekom lepom tabanašu, kojim se upravlja preko ručke.
Da li nam možeš reći nešto više o samom motoru? Deluje mi da je u "mint" stanju...
zeljko_srb:
Hvala svima.
Sto se tice radova, jedino ce plasticar da odradi svoje, to ne znam i ne bih da se petljam, ostalo cu sam. Smirglanjen i priprema i farbanje nije kvantna fizika.
Slazem se da 4ka nije za ovo korito ali sta je tu je. Za pocetak cu probati tako, ako ne ide, gledacu neku bar tomos 18ku. Ne bih sad ulazio u 2000e troskova za motor neku hondu 25 i komande.
Sto se tice ove 4ke, dobro si primetio. Nova je, nikad u vodi nije bila. To je motor od drugarovog pokojnog oca. Meni je dao na koriscenje, jer njemu stoji 30+ godina i ne namerava da je koristi.
Zile-nbg:
Ja ne znam nikoga ko je radio restauraciju da nije pogubio zivce i da to nije kostalo boga oca. Ako hoces da pokrpis za neke sitne novce, to moze. Ako hoces da uradis kako treba, to kosta.
Nautika je jako skup sport. 2000e za motor od 25ks moze samo ako je neki stariji motor.
Svi se mi nadamo da ces uspeti da napravis sto bolje za sto manje para, ali svi smo mi nesto radili i kupovali i znamo koliko to kosta. Nadam se da si napravio neku racunicu pre svega ovoga. Samo dok kupis sidro, kanape, bokobrane, bitve i slicno, potrosices 200-250e.
Korito je negde popilo vodu i to treba izbaciti i zakrpiti sve sto treba. Meni je i dalje nerealno da ce plasticar da pokrpi rupe i sredi zrcalo (sta god to znacilo) za 100e. Ali dobro, lagano, pamet u glavu i spremi se psihicki, fizicki i finansijski.
zeljko_srb:
https://m.kupujemprodajem.com/plovni-objekti/vanbrodski-motori/honda-25/oglas/137280776#mhs0-1654151907442
Bila je jedna jos za 1600 s domacim papirima, prodata. Tako da moze se naci.
Slikacu sve tako da nema lazi nema prevare.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju