E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Plasticni gliser 3,5m restauracija

<< < (5/26) > >>

calypso2:

--- Citat: zeljko_srb  01, 06, 2022, 20:56:15 posle podne ---

Bucka se voda u koritu camca, ne mogu da istresem nikako da li da izbusim rupu da iscuri sve pa da posle zakrpim poliesterom ili sta raditi po tom pitanju?

--- Kraj citata ---
Kada dodje plastičar probušite pri samom dnu krmenog zrcala rupu iz koje će izaći voda (iz duplog dna) a onda neka ti zalijje tu navoj i čep (može od vodovoda ako nećeš nautički da plaćaš) jer je veoma važno da periodično izprazniš tu vodu.To ima inače svaki čamac. Takođe kada probuši rupu neka proveri da li je trula daska krmenog zrcala i pomirišite rupu (ne šalim se) da li se oseća na sirće (osmoza).Za četvorku nije ni važno, ali za iole jači motor presudno! . Za gumu vidi kod NOVAK DOO možda ima, imao je...Srećno  114

Zile-nbg:

--- Citat: zeljko_srb  02, 06, 2022, 08:40:49 pre podne ---https://m.kupujemprodajem.com/plovni-objekti/vanbrodski-motori/honda-25/oglas/137280776#mhs0-1654151907442

Bila je jedna jos za 1600 s domacim papirima, prodata. Tako da moze se naci.

Slikacu sve tako da nema lazi nema prevare.

--- Kraj citata ---

Ovo je nelegalan motor. Meni se podrazumeva da sve bude legalno.
Inace, nije ovde rec o tome da li ima lazi ili prevare, jer mozes da prevaris samo samog sebe, vec znam da za malo krpljenja i popravku zrcala plasticari naplacuju mnogo vise. Kad radis jedan ovakav projekat, onda se uvek otvore dodatni problemi i troskovi.
Ja se nadam da ces uspeti da zatvoris konstrukciju i napravis lepu pricu. Sto se kedera tice, ne mora da bude nauticki, keder se kupuje po profilu i na metar. Ja sam gomilu nekih kedera uzimao kod Ljube u Baricu 063/234429, ali moras otici i poneti uzorak.
Druga stvar, sve sto kupujes, a da je za nautiku, kosta duplo vise. Tako da dosta mozes da smanjis troskove tako sto ces neke stvari kupovati u gvozdjarama i slicno. Kao sto ti je kolega rekao za cep.
Kupis cep, prema njemu napravis rupu, iscuri voda, kupis Sikin silikon i zalepis taj cep kada se korito osusi.

zeljko_srb:
Ovi za cep nisam znao, odlican savet.
Sad sto se tice honde dal je legalna ili ne, ne znam, nisam inspektor, pratio sam oglase, identicna je prodata sa nasim papirima i komandama, naravno ispravna za 1600. Tako da moze se naci za ok pare ok motor. Legalan.

Mislim da ce morati komplet krmeno zrcalo da se iseceni stavi nova fosna ili sta vec tu ide i obloga poliester. Juce sam rukom iskido sve jer je trulo i slabo.

Zovem ove za kedere fala za info

zeljko_srb:
Sto se tice smiglanja, koja vrsta slajferice bi mi bila naj pogodnija?
Hocu to da kupim, svakako mi to fali od alata u kuci.

Zile-nbg:
Legalna je ako ima papire. No, nebitno.
Slajfericu, tj druga slika.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju