Hvala na odgovorima. Ako sve bude po planu, ove godine kupujem svoj prvi čamac/brod.

Za sada za Dunav jer imam iskustva u vožnji Dunavom, a polako ću da učim i o prilikama na moru. Istražujem sada dizajn plovila i šta čemu služi. Kapiram u teoriji razliku između deplasmanaca, poludeplasmanaca itd, ali kad gledam skice, neke skice mi i dalje deluju jako slične iako predstavljaju različite tipove. Ali, zato sam tu, da učim i da se družim sa vama.

Aquarius mi se jako sviđa, ali ima nedostataka.
Ono o čemu sada najviše razmišljam su deca. Supruga i ja smo trenutno hranitelji ali radimo na usvajanju naše 2 devojčice. Obe imaju Daun sindrom, tako da sigurnost mora biti na najvišem nivou. Zato moram da uzmem nešto dovoljno veliko i po mogućnosti da može lako da se prošeta sa jednog kraja na drugi.
Recimo za razliku od brodova gde oko broda postoji samo uska staza, sviđa mi se ova varijanta gde postoji "ogradica" + inox rukohvat:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=141&v=ZbAO3dOVPRE&feature=emb_logoTo mi deluje mnogo sigurnije, pogotovo ako se preko inoxa stavi mreža + sigurnosni pojasevi za decu kad god su van kabine. Mada, mana kod ovog je što WC nije u odvojenoj prostoriji. Moja lepša polovina sigurno neće pristati na ovu varijantu

Za rečnu varijantu, čak razmišljam i o čeličnoj konstrukciji. Lakše mi nešto da zavarim i dodam/oduzmem nego na plastici..