Dugo stajao na vezu, uzeleo se plovidbe, pa su nam se zelje poklopile

.
Nije Dalmatinka, nije brodski motor, ali mi se prosto "crtalo" da se "zblizimo". Naime pre nekoliko dana, obilazeci marine, zavrsio sam na 4. Julu. setajuci izmedju plovila na obali, posmatrao sam vlasnike kako ih spremaju za sezonu i nicim izazvan, zaustavim se kod Svete, vlasnika jednog Batinog korita.
On ljubazan, cuvsi da sam u potrazi za camcem, shvatajuci da nemam dovoljno novca da si priustim nesto lepo i skupo, isprica mi svoje iskustvo i pozove da udjem unutra i pogledam sta je on sam uradio sa svojim, kog je nekada, oronulog, kupio za ne tako veliku sumu.
Sta da kazem, osvojio me na prvu...
Isto vece, javio mi se covek koji je nedavno dospeo u posed slicnog, kupujuci i planirajuci nesto sasvim drugo, pa i ne zeleci da ga zadrzi. Nakon razmenjenih poruka, slanja fotografija, sutrasnjeg razgovora, dogovorimo se da odem da ga vidim.
To vece, posteno "izmaltretiram" Milivoja, vlasnika jednog takvog. A on, nesebicno prenoseci znanje i savete, postepeno se, tokom razgovora, iz podrske pretvarao u saucesnika, da bi, nakon kasnog dopisivanja, postao "krivcem" moje odluke da se vec narednog dana sretnem sa prodavcem i dogovorimo detalje.
Sa nestrpljenjem ocekujem da zavrsimo kupoprodajne formalnosti, pa se posle toga javljam sa vise impresija.