NAUTIČKI E-SHOP > Malecni Oglasi

Kupujem plasticnog kabinasa

<< < (3/7) > >>

MiletaStamat:
Vidim da pominješ Cranchi. Sačekaj da ja moj Cranchi postavim na oglas.  kgk
Šalim se nije još na prodaju, barem ne još. Možda jednom bude, ako naleti neki lep plastični sa dizel brodskim motorom pa se odlučima za tu varijantu.. Ja takodje preferiram plastiku, ali kao što kažeš na oglasima je baš loša ponuda.

Zile-nbg:
Kapiram ja da nije bas sjajno vreme za kupovinu i da je ponuda slaba, a cene otisle u djavola. I verovatno ce se to zavrsiti kupovinom 575, pa cu onda na miru i dugo gledati kabinase.
Sta je poenta? Ja sam bas nauticka balavurdija i ja ne znam bas neke razlike u tipovima korita, brzinama istih, ne znam ni koji sve camci upadaju u moje kriterijume. Tako da sam temu pokrenuo, osim da bih kupio kabinasa, da bih uvideo koja korita dolaze u obzir. Da mi ovde iskusnije kolege predoce neke stvari koje ja kao pocetnik ne bih odmah uvideo.
Znaci plasticno korito sa vb ili bez motora koje moze da dosegne brzinu od 20kmh, moze i vise, ali 20kmh je minimum. Ne zanima me voznja deplasmanca 8kmh, takva mi je preferencija.
Npr gledao sam Sagu 27, ali mi se ne svidja prilicno zatvorena krma.
Wc je obavezan, ostalo moze, a i ne mora.
Ideja mi je, cak i da sada ne pazarim kabinasa, da vidim sto vise njih kako bih znao sta da ocekujem, sta bi mi mozda odgovaralo, pa da to i trazim.

Naravno, svaki savet je dobrodosao.

Kabe:
Meni sada nije jasno iskreno koji su bili tvoji motivi za prodaju čamca?

Kupovina broda ili kupovina većeg čamca?

Meni 575 iskreno nije ništa specijalno niti nešto što bih posedovao...

Ono što je najbitnije sada je da ti vidiš šta želiš. Ako ti je cilj duža i temeljnija plovidba kao i odmaranje uz spavanje na vodi u nekim "normalnijim" - manjim brzinama, onda ideš na brod. Ako ćeš "ventilaciju" onda ideš na neki čamac koji može da "ventilira".

Zile-nbg:
Nije da je bitno, ali ovako stoje stvari.
Na 535 sa 20ks sam imao bolove u ledjima nakon duze voznje na rucku, 575 ima konzolu. 575 je dublji 25cm sto mi znaci zbog talasa i sigurnosti bebe koja ce ici na camac, mozda je to u mojoj glavi, ali tako je. Treca stvar su boksevi za odlaganje, 575 ima vise mesta. Kolica mogu da stavim i na 575 sa konzolom isto kao i na 535, mogu da stavim i lezaljku, isto kao i do sada. Ja nisam koristio klupe na 535 i meni je taj prazan prostor bio samo prazan prostor, zgodno da se zalegne posle kupanja. Dobicu brzu, a tisu voznju sa vecom potrosnjom, jbg to je cinjenica. 575 je siri oko 30cm u patosu, sto na tako malim camcima nije zanemarljivo.

Sad sto se tice kabinasa ili 575, za mene ne postoji jedno idealno resenje, sve je stvar kompromisa i sposobnosti da se prilagodis. Apsolutno mi je ok da uzmem 575, i sa razlozima koje sam naveo, meni je to ok. Isto tako mi je skroz ok da uzmem neki kabinas najvise zbog bebe i wc-a. Naravno, sve sto ide uz kabinasa je veliki plus, kuhinja, lezaj, dosta mesta za stvari...
Ono sto je meni razlog da trenutno gledam i otvoreni camac, a ne samo kabinasa je to sto nemam u planu da nocim, ne vozim po losem i hladnom vremenu i to sto je tesko uklopiti sve moje kriterijume (tu pre svega mislim na vrstu motora, brzinu korita).
Znaci ja cu svakako uzivati i sa vetrom u kosi i przenjem sunca na otvorenom camcu, kao i sa kabinasem. Npr bilo mi je ekstra pre neko vece kod Bokija na camcu, grejalica, kafica, probrana ekipa i zajebancija. Sve ima svoje prednosti i mane.
Mozda je glupo sto spominjem brzinu camca, ali sa vremenom koje imam na raspolaganju znaci mi da li mi do Baricke ade treba 30min ili 70-80min. Naravno, to ne znaci da nemam vremena za camac, daleko bilo, koristio se ove godine, ali nemam vremena za visednevne plovidbe i nocenja na vodi, za sada.  roll4

Bojan Bakic:
Ne bih se bas slozio da na BAS-u nema mesta za spavanje.Jako cesto ja supruga i sin(uskoro i drugi) spavamo na camcu i cesto duze od ta 2 dana i nikada nije zafalilo prostora.Naravno uvek je malo mesta na camcu koji god model bio.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju