Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Prva plovidba sa novim brodom
vepar:
Da, imam. Strasna stvar! 6589
zankiki:
Ja sam stao 500m pre kraja i prošetao, nisam ni travku zakačio... Ko da se mora ući brodom u kafanu (sem ako si Veprina) 114 114
Terca:
Ev jedan mali izveštaj iz Ruskog Krstura od 3.5.ove godine:
U tom kraku kanala (inače "Kosančić-Mali Stapar") je dubina oko 2,5 m na početku, u većem delu 2m, po sredini. Drezge još nema na površini, lokvanj nije krenuo (tamo ga ima leti, uglanom mali žuti, predivan), hladna je voda. Pre mosta ima kratak plićak dubina oko i malo preko 1m tamo gde se laternalni kanalić ili potok šta god da je sleva uliva i nanosi muljagu..., posle toga se potpuno razbistri voda i vidi rastinje ispod. Od mosta se kanal suzi i ne može da se meri dubina sonarom jer je dno obraslo drezgom, vode ima ali je gusta drezga na nekih 20-30cm ispod površne (lepo se vidi kao holandski akvarijum).
Mom brodiću na sreću niko nije rekao da mora da ima nož ispred propelera sajkaca pa smo otišli do ustave (bazena), okrenuli se i vratili na proširenje pre mosta, razlog jeste trava ali ne zato što baš ne može da se prođe nego jer nije najbolje ni za boraviti, pecati i začepljavati pumpe u stajanju... Još jedan važan razlog je to što voda trenutno lepo preliva i šušti kao vodopad u jajcu... a jedva da je dohvatila 15 stepeni i nismo imali mladu posadu željnu kupanja u "bazenu"... pa radi mirnog sna bez treniranja prostate i bubrega rezervni položaj je bio bolji.
Bilo nas je 4 komada, 2 brodska i 2 vanbrodska ravnopravno, najdublji gaz nam je bio preko 90 cm, i može to sve da se odradi, uz mali osećaj nelagode zbog drezguljine naravno (zavisi koliko je ko navikao). Što lepo vreme dalje odmiče, stanje će da se pogorša naravno.
Okolina same ustave je pokošena i sređena (ima i kafanče naravno na 50m), pristajanje može na kamen do same ustave ako se ponese guma, a ako ne onda sa desne strane pored čamaca može i u strmu obalu posle joše jednog bočnog kanalića (sa vode i na slici se ne vidi ali ima stazica tik do vode).
Ostatak obale je krš, mora da se probije rastinje i popne, osim kod mosta gde postoje stepenice, što je i logično jer ruskokrturčani baš i ne gledaju svoju okoliinu često iz te perspektive. Okolina kanale je lepše sređena, tj biće kada i ako se odnesu ostaci proslava 1. maja.
Prilažem i par slikica, prva sa triangle pre ulska u taj krak kanala, druga marševska kolona ispred same ustave, i treća pokazuje kako ustava tj bazen izgleda
Terca:
A da dodam malo i motivacionih fotografija... evo malo da se vidi širina između Nadalja i Turije... i most na triangli kod Karavukova noću... dan ranije i dan kasnije.
Losmi:
Prelepe slike! :)
Kod mene gaz ne prelazi 50cm, tako da sto se toga tice, nadam se da cu proci bez vecih problema.
Ma ja sam vec kupljen za ovu turu, samo da uslovi i vreme dozvole!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju