Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Prva plovidba sa novim brodom
George:
Terca, svaka čast na reportaži. 114
Losmi:
Zena nesto agituje da medeni mesec ipak provdemo na moru, pa cu ovu plovidbu mozda morati da pomeram, mada nada poslednja umire. :D Kada citam vase dozivljaje i gledam slike... ma prelepo.
U medjuvremenu, resio sam malo da plovim sa novim brodom barem po Dunavu i Savi. Kupio sam novi obrtomer, sve zalemio i povezao posto elektricara jos uvek cekam da dodje.... Mada nisam potrefio podesavanja obrtaja, pa moram to jos da pogledam. Cak mi je i vinc proradio, kako je toplo verovatno kontakt bolje drzi.
Uglavnom, juce sam plovio do Ade Medjice posle sigurno 10 godina. Brod se lepo ponasa, motori ujednaceno i lepo rade cak je i potrosnja manja nego sto sam ocekivao.
Ono sto ipak nisam ocekivao je broj plovila na Savi i usidrenih camaca na Medjici, pa ono je neverovatno. Cini mi se da je bilo usidreno izmedju 50 i 100 raznoraznih plovila. Pri tome, brzi klinci prolaze skuterima izmedju camaca gde je zenu bio strah da udje u vodu. Ja volim Savu zato sto je toplija i lakse se pliva ali je ono blagi uzas. Krenuli smo relativno kasno pa nisam stigao da odem do Baricke ade, to mi je plan za sledeci put, pa mozda i da prenocimo tamo ako nema guzve.
calypso2:
Na Barickoj ti je vikendom isto kao i ispred Medjice...Pazi na staklo u plićaku-pesku. Jbg nije ga bilo nekada, ali tako je već 2-3 god unazad na žalost
mesechar:
Situacija na medjaji standardna cak je i veci broj camaca nego predhodnih godina korona povampirila nautiku u Srbiji
Losmi:
Ja se secam vremena kada je vikendom bilo 10-20 camaca, a ovo sada je bas previse. Mislim, mozda bi to i bilo ok da postoji bilo kakva kultura na reci, a ono je divlji zapad.
Znaci i Baricka ada je slicna situacija, hvala za info.
Tisa mi je super isto, ali jos sada kada postave ponton do Lida, imam da gulim do Usca samo 6 sati a to mi je mnogo za vikend plovidbu. Sto vise razmisljam, to su mi Vojne Baste najbolja opcija. :D
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju