Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Prva plovidba sa novim brodom
Losmi:
Sjajan je video zaista!
I ta ruta je mnogo lepa. Vidim da ste vi plovili u julu, nije bilo previse trave koliko primecujem.
Doduse i ta trava, veci je problem za stabilne brodske motore, vanbrodski se mnogo lakse ociste.
zankiki:
Sve zavisi koliko je ima... Jednom sam sa starim brodom bio u takvoj travi da sam morao bukvalno svakih 200-300 metara stajati i čistiti...
Doduše, to je bilo u onom malom kanalu od Petrovca do Karavukova, tuda ne idu brodovi pa bude kritičan.
Gde idu brodovi ne bi trebalo da bude baš takvih problema...
George:
Najkritičnija deonica je svakako onih 3,5km "slepog creva" prema Ruskom Krsturu. Ove godine, i to krajem avgusta planiram plovidbu tuda, pa me zanima da li uopšte u tom periodu ima šanse za "proboj" prema Krsturu, ili je pametnije izostaviti ga iz plana plovidbe. Mislim da sam negde čitao da se Vepar tuda probijao, samo ne znam u kom delu godine je to bilo. Ako neko ima neke informacije neka podeli, bio bih mu zahvalan, a može i drugima da posluži, recimo i Losmiju. A Ruski Krstur baš ako jako ne moram ne bih preskakao, jer mi se čini kao izuzetna usputna stanica u kanalima.
vepar:
Do mosta je ok, po sredini kanala se moze, a od mosta poslednjih 300m je bas kriticno i to kriticno i u Maju i u avgustu. Ja sam oba puta prosao do samih bazena ali bas tesko. Mislim da bez noza na elisi ni ne vredi pokusavati dalje od mosta.
George:
--- Citat: vepar 07, 05, 2021, 21:42:06 posle podne --- Mislim da bez noza na elisi ni ne vredi pokusavati dalje od mosta.
--- Kraj citata ---
A jer ti imaš nož na elisi?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju